+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Vezeték nélküli kamerarendszerek

A vezeték nélküli jármű kamerarendszerek olyan kamerarendszerek, amelyek nem igényelnek vezetékeket a kamera és a jármű belső rendszerei közötti adatátvitelhez. Ez azt jelenti, hogy a kamerák és az adatok közvetlenül és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikálnak a járművel vagy más eszközökkel.

Ezeknek a rendszereknek számos előnye van:

1. Könnyű telepítés: Mivel nem szükségesek vezetékek a kamerák és a jármű közötti adatátvitelhez, a telepítés sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Nem kell húzni és rögzíteni a kábeleket, ami csökkenti a telepítési időt és költséget.

2. Rugalmasabb kamera elhelyezés: A vezeték nélküli rendszerek lehetővé teszik a kamerák rugalmasabb elhelyezését a járműn. Ez azt jelenti, hogy a kamerákat könnyebb elhelyezni olyan helyeken, ahol a vezetékes rendszerek nehézkesen vagy nem tudnának működni.

3. Könnyebb mozgatás és újrafelhasználás: A vezeték nélküli rendszerek esetében a kamerákat könnyebben áthelyezhetik egy másik járműre, ha szükséges, vagy könnyebben újrahasznosíthatják más telepítésekre.

4. Adatok közvetlen továbbítása: A vezeték nélküli rendszerek lehetővé teszik az adatok közvetlen továbbítását a kameráról a jármű vagy más eszközök fedélzeti rendszerébe. Ez gyorsabb és megbízhatóbb adatátvitelt eredményez.

5. Modern technológiai lehetőségek: A vezeték nélküli rendszerek lehetővé teszik a kamerarendszerek integrálását más modern technológiákba, például az okostelefonokkal vagy a járművezérlő rendszerekkel. Ez lehetővé teszi a távoli hozzáférést és a kamera élő képének megtekintését okostelefonról vagy más távoli eszközről.

Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a vezeték nélküli rendszereknek is vannak korlátai. Például a vezeték nélküli kapcsolat néha kisebb megszakításokra vagy interferenciára lehet érzékeny, és a vezeték nélküli rendszerek biztonságát is gondosan meg kell vizsgálni, hogy elkerüljük a illetéktelen hozzáférést.

A vezeték nélküli IP69K por- és vízállósággal rendelkező kamerák, kitűnő alternatívát nyújtanak olyan helyeken, ahol a kamerák kábelezése nem vagy nehezen lenne megoldható. A vezeték nélküli kameráknál 2 különböző változatot kínálunk alkalmazástól függően:

1.Egyszerű vezeték nélküli kamerák: ezeknél a kameráknál az adatkommunikáció a kamerák és a kijelző között vezeték nélkül történik, a kameráknak csupán 9-36V-os tápfeszültségre van szükségük vezetékesen. Ez könnyen megoldható például hátsó lámpáról vagy egyéb már kiépített vezetékről.

2.A valódi vezeték nélküli kamerákat: amelyek mágneses talppal és beépített akkumulátorral rendelkeznek, adatkommunikációjuk a képernyővel pedig rádiójelekkel történik, ennek köszönhetően a legegyszerűbben telepíthető kamerák. Akár 120 méteres hatótávolság és 12 órás működés, amely külső akkumulátorral tovább bővíthető.
A vezetéknélküli megoldások kifejezetten alkalmasak: Darukra, targoncákra, hosszú szerelvényekre, kombájnokra és egyéb mezőgazdasági és munkagépekre.