+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Teherautómérlegek

A teherautók súlyának mérése rendkívül fontos szerepet játszik a közúti közlekedésben és az ipari logisztikában. Az alábbiakban bemutatjuk a teherautók súlyának mérésének fontosságát:

Tengelysúlymérők

Tengelysúlymérők

EUROTRUCK STATIC 750 / 900 Statikus platform tengelysúlymérő Megméri a jármű tengelyeit, és kiszámítja a teljes súlyt. Két WWS sorozatú hordozható mérőpadból és a beépített nyomtatóval ellátott érintőképernyős mérőterminálból áll. Vezetékes változat.  Többféle mérőlap...

Teherautó fedélzeti mérlegek

Teherautó fedélzeti mérlegek

Miért válik egyre fontosabbá a tehergépkocsik, szerelvények fedélzeti mérése?  A fokozódó közúti ellenőrzések, a menetbiztonság és üzembiztonság egyre több költséget rónak a fuvarozókra. A fuvarok megfelelő optimalizálásával, és a szabályok betartásának ellenőrzésével...

Pótkocsi tengelysúlymérés

Pótkocsi tengelysúlymérés

Különféle pótkocsik tengelysúly mérésének megoldásai: 1. Forgózsámolyos pótkocsik 2. Félpótkocsik 3. Vonórudas pótkocsik1. Forgózsámolyos pótkocsik mérése - Bruttó tömeget/hasznos terhelést mér - A legpontosabb - A legrugalmasabb telepítés - Levegős, lap, és...

Járműfelépítmények mérése

Járműfelépítmények mérése

Alkalmazások: Élelmiszerek szállítása: pl. liszt, gabona, takarmány, ... Üzemanyag-szállítás: pl. pellet, folyékony gáz, olajok, … Veszélyes áruk szállítása: pl. műszaki gáz, … Szemétszállítás: pl. háztartási és ipari szemét, állati tetemek, ... Egyéb típusú...

1. Biztonságos közlekedés: A teherautók súlyának ellenőrzése segít garantálni, hogy a járművek megfelelnek a maximális engedélyezett terhelési korlátozásoknak. A túlsúlyos teherautók veszélyesek lehetnek a közutakon, mivel növelik a fékek kopását és befolyásolják a jármű stabilitását, kormányozhatóságát és fékezési távolságát. A súlykorlátozások betartása segít csökkenteni a balesetek kockázatát és védi az utakat és az infrastruktúrát a túlzott terheléstől.

2. Megfelelőség szabályozásokkal: Sok országban vannak szigorú szabályozások a teherautók maximális súlyára vonatkozóan, amelyeket a közutakon való biztonság és az úthasználat fenntarthatósága érdekében hoztak létre. A teherautók súlyának rendszeres ellenőrzése segít az iparágaknak és fuvarozóknak megfelelni ezeknek a szabályozásoknak és elkerülni a büntetéseket, amelyek túlsúly esetén súlyosak lehetnek.

3. Környezetvédelem: A teherautók túlzott terheinek ellenőrzése és szabályozása fontos a környezetvédelem szempontjából is. A túlterhelt járművek magasabb fogyasztással és károsanyag-kibocsátással járnak, ami növeli az üvegházhatású gázok kibocsátását és a környezeti terhelést.

4. Logisztikai hatékonyság: A teherautók súlyának pontos mérése segít az optimális terhelési terv kialakításában. A túlsúlyos vagy alulsúlyos járművek csökkenthetik a logisztikai hatékonyságot, növelhetik a szállítási költségeket és befolyásolhatják az időben történő szállítást.

5. Tervezés és karbantartás: A teherautók súlyának rendszeres mérése segít az üzemeltetőknek és a fuvarozóknak pontosabban tervezni a szállításokat és az optimalizált tömeg miatt a karbantartás és elhasználódás is megfelelően tervezhető.

 

A járművek mérését több módon is végezhetik:

Kimax Teherautó fedélzeti mérlegek

Az utólagosan beépített tengelyterhelés- és össztömeget mérő teherautó mérlegek nem csupán rugalmasabban kezelhetőek, és pontosabbak a gyárilag beépített tengelynyomás mérőkhöz képest, de a mért tömegadatokat nyomtatóra vagy telemetrián keresztük akár központi szerverre is képesek elküldeni.

A légrugós és laprugós, esetleg kombinált felfüggesztésű járművek mérését a nagypontosságú nyomásmérők vagy feszültség-érzékelő mérőcellák támogatják.

A teherautómérleg mérőrendszereket három fő csoportja oszthatjuk:

  • Teherautók és vontatók mérése
  • Szerelvények komplex mérése
  • Pótkocsi és utánfutó mérése

A teherautómérlegek működése, típusai

A Kimax teherautó mérlegek a jármű tengelyeire eső összes vagy a rakomány tömegét méri és jelzi ki a légrugókba szerelt levegőszenzorok, vagy laprugószenzorok segítségével (a szenzorok száma függ a teherautó típusától, levegőrendszerétől és felfüggesztésétől).

A légrugós jármű mechanikus vagy elektronikus szintező szelepe szinten tartja az alváz magasságát, így a levegőrugókban a terheléssel arányos nyomású sűrített levegő van, ebből a rendszer tényleges terhelést tud mérni minden tengelyen. A laprugós felfüggesztésnél a rugókötegek, vagy a tengelyek feszültségi deformációjából képes a nagy felbontású SG szenzor terhelési adatokat megállapítani.

A rendszer beszerelését követően – hiteles hídmérleghez vagy plattform-mérleghez – ún. Üres és Tele kalibrálást kell elvégezni, azaz betanítani és beállítani a mérleget a valós tömegek „felismerésére”.

A pótkocsi és a vontató külön mérő-rendszerrel rendelkezik, így a pótkocsi lecserélésekor a vontató egysége azonosítani képes a pótkocsit. Ezzel a vontatmányok tetszőlegesen cserélhetőek.

A tengelyterhelés-mérők egyszerűbb, de nagyon pontos műszerek, amelyek a „házilag” beszerelt nyomásmérő órák saccolása helyett, hiteles adatokat szolgáltatnak egy tengely vagy tengelycsoport terheléséről.

A széles termék-skála megfelelő kínálatot jelent szinte az összes mérési és ellenőrzési igényre.