+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Szalagmérlegek

EUROBELT Szalagmérlegek - Szállítószalagok mérése 

A szállítószalagok mérése egyszerű feladatak tűnik, viszont a számos üzemet és mérést befolyásoló tényező (időjárás, vibráció, szalagminőség, dőlés, stb.) igazi kihívást jelent a jó minőségű mérőrendszer kiválasztásához. A szabványosított mérőcella beépítéssel cégünk nem egyedi, de a legpontosabb és legmagasabb igényekhez kialakított szalagmérlegeket építi.  

Cégünk számos szalagmérleg rendszer karbantartását végzi folyamatosan, de kínálatunkban csak azon gyártók termékei szerepelnek, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek felelnek meg.  

EUROBELT CPWE szalagmérleg 

A kínálatunk „belépő szintű” terméke, az EuroBelt CPWE szalagmérleg csupán árfekvésében jelenti a belépő szintet, hiszen pontossága és megbízhatósága messze megelőzi a versenytársakat és egyedi beépítőkeretünkkel beszerelve hosszú távon alkalmas a pontos mérésre és karbantartás-mentes üzemre. 

A mobil és telepített szállítószalagokra – a szalagszélességtől és anyagáramtól függően – 1 vagy 2 mérőcellás mérőhidat szállítunk, ráépített szalagsebességmérő-kerékkel. A kompakt megoldás nem csupán a nagyon gyors beépítést jelenti (max 1 műszak), de merev felfüggesztésnek köszönhetően a pontosságra is jelentősen jó hatással bír.   

A CPWE adatfeldolgozó (mérő) egység kiváló Belt szoftvere pontos adatokat szolgáltat, mint szalagsebesség, anyagáram (tph, tonna/óra) és összesített (kumulált) szállított mennyiség.

Speciális kiegészítő szolgáltatás a CPWE mérlegünkben a szalagos adagolás: 

A mérlegen közvetlenül, vagy távolról beállítható egy céltömeg (elvárt rakománysúly), majd a szalag vezérlését közvetlenül a mérleg relékimenetei vezérlik.  

Alapesetben a CPWE rendszerhez kapcsolt GPRS modemmel és EuroBelt szoftverünkkel   

EuroWeigh WestWeigh szalagmérleg

A mobil szalagrendszerek területén a Westweigh Controls Limited termékeit, a Anaconda, CDE Global, Terex Pegson, Extec, Terex Finlay, GIPO, Hartl, Kleemann, Metso, McCloskey, Parker, Powerscreen, Rubblemaster, Svedala, S.B.M., Tesab and Telestack akkreditálták. 

A Westweigh mérlegek különlegessége a kiterjedt és hasznos riportok, amelyek folyamatosan elemzik és mutatják meg a szalag kiterheltségét, minimum-maximum és átlagos teljesítmény értékeit, így ezzel könnyen ellenőrizhetővé teszik a gyártást a vezetők számára. Opcióban teljesítmény jelentés is nyomtatható a mérleghez kapcsolt thermo nyomtatóval.  

A CBC integrátorok a szállítószalagok folyamatos mérésére lettek kifejlesztve. Az integrátor akár különálló egységként (pl. egy korábbi mérőrendszerbe illesztve), akár komplett mérőrendszerként tudjuk biztosítani. A CBC rendszer szinte minden új, vagy korábbi (használt) alkalmazáshoz illeszthető, telepíthető.   

Mérőpad és mérőcellák

A digitális mérőcellákat tartalmazó mérőpad a legpontosabb mérésre alkalmas. Ezt az elemet helyezzük be a szállítószalag vezetőgörgő sorába, vagy egy meglévő elem kiváltásával, vagy az mellé építve. A padra felszereljük az eredeti görgőket, így a konstrukciót tekintve a szalag teljesen megegyezik a gyári kivitellel.

A mérőcellák elhelyezése egyedi, Westweigh szabadalom, így a mérési pontosság kiemelkedő, a legmagasabb kategóriába esik.

A robosztus és jól kidolgozott anyag hosszú távon, szinte meghibásodás nélkül képes évtizedekig üzemelni.    

EuroWeigh Wöhwa szalagadagolók, ipari szalagmérlegek

A stabil, telepített szalagrendszerek specialistája a WÖHWA Distribution North America, Inc kiemelkedő pontosságú és minőségű termékei kompakt és gyorsan telepíthető megoldást kínálnak, és méltán konkurálnak a többi vezető neves gyártó termékeivel.

A Wöhwa GCU sorozat kiemelkedő pontosságú, gyors és egyszerű mérés biztosítása mellett olyan periférikus kimenetekkel is rendelkezik, amelyek a szalagmérleg azonnali bekapcsolását biztosítják a vállalati termelésirányító rendszerbe, vagy készletprogramba.

A Wöhwa mérlegek azonnal hálózatba köthetők, hiszen a CAN, ProfiNet, Profibus, Ethernet (stb) kimentek képessé teszik a mérőegységet a hálózat többi elemével történő kommunikációra, így egy intelligens (távolról vezérlehető) mérőállomást létrehozva​

A WÖHWA szalagmérlegek előnyei

 • Standard vagy hitelesített mérőrendszer
 • 400 mm-től 2.000 mm-es szalagszélességig rendelhető
 • Multi-szalagos rendszer, azaz egyidőben több szalag kezelésére is képes,eltérő helyeken történő mérésre
 • Széles, anyagkapacitáshoz igazítható mérési tartomány
 • PC szoftver az adatok azonnali kezelésére és tárolására
 • mobil alkalmazásokhoz is felszerelhető, pl. mobil törő, osztályzók, stb.
 • adagoló szalagok mérésére
 • Profibus csatlakozás
 • standard Ethernet hálózati kapcsolat a gyors rendszer-integrációhoz
 • beépített szalagsebesség mérő egység

Funkciók:

 • Aktuális kapacitás kijelzés, tonna/óra
 • Szalagsebesség
 • 4 gyűjtő-memória, 6 digites kijelzés, nullázható
 • 1 Grand-Total gyűjtött mennyiség
 • Dátum és idő
 • Üzemóra számlálás
 • Korrekciós faktoor utánállításra
 • Beépített automata hiba-diagnosztikai rendszer
 • Egygombos automata nullázás