+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Speciális gépek automata zsírzói

A XXI. századi digitális vezérlésű és kezelésű progresszív automata zsírzók a költséghatékonyság és a beruházások minimalizálása érdekében a legnépszerűbb központi zsírzók a munkagépeken.

A rendszer általánosan egy központi – tartállyal és vezérlő elektronikával egybeépített – szivattyút, valamint a zsír elosztását végző progresszív kenőanyag elosztókból és a csövezésből áll össze.

A kisebb gépek esetén kisebb (1-2 kg-os űrtartalmú), a nagyobb gépeknél nagyobb (4-8 kg-os) kenőanyag tartállyal szereljük fel a pumpákat.

A kenési pontokat műanyag és fémcsövekkel csatlakoztatjuk az elosztókhoz és a pumpához, ezeket megfelelően rögzítve a géptesthez, gémhez stb.

A nagyobb gépek esetében, amelyek erősebb igénybevételnek vannak kitéve, a progresszív rendszerekben visszajelző és ellenőrző funkciókat is alkalmazunk, amelyek biztosítják a hibamentes üzemet, tájékoztatják a gépkezelőt a zsírtartály kiürüléséről, vagy esetleges elakadásokról, hibákról.

A progresszív automata zsírzók felszerelése általánosan 1 munkanapot vesz igénybe, és (zsírral) feltöltve, üzembe helyezve adjuk át, kezelési utasítással és min. 12 hónap garanciával

Szeretjük a kihívásokat!

Az alábbi speciális gépek referenciáival rendelkezünk:

  • OAM homlokrakodók tűzálló automata zsírzói
  • Bánya dömperek
  • Hosszúgémes kotrógépek vízalatti munkavégzéshez telepített automata zsírzói
  • Finisherek
  • Bányászati speciális gépek

HD szerelés

Az EuroScale által telepített központi zsírzórendszernél egyedileg, Magyarországon egyedüliként szereljük a rendszereket ún. HD (Heavy-Duty) csövezéssel. Ez a technológia a legmagasabb színvonalú, Groeneveld HD szereléssel azonos értékű. Az alkalmazott 10/3 merev fémcsövezés, vagy a mozgó kenési helyekre használt acélbetétes, törés-és kopásálló hidraulika csövezés egyrészt időtálló (szinte örökös), másrészt a nehéz körülmények között működő gépek esetén kiemelkedő üzembiztonságot ad a kenőrendszernek, a csőszakadások szinte kizártak. A HD-szerelés során a gém/kanálszár azon pontjait, amelyek közvetlenül anyaggal érintkezhetnek, és a csőszakadás veszélye fennáll, felerősített 10/3mm-es hegesztett acélcsövezéssel, és/vagy fémszálas erősítésű, flexibilis hidraulika tömlőkkel csatlakoztatjuk, hogy kiemelt garanciát és maximális biztonságot tudjunk kínálni a zsírzórendszernek.