+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Rakodógép mérlegek

Homlokrakodó mérlegek

Homlokrakodó mérlegek

RAKODÓMÉRLEGEK, KANÁLMÉRLEGEK, TELESZKÓPOS RAKODÓ-MÉRLEGEK       Homlokrakodó kanálmérleg A homlokrakodó kanálmérleg kiválasztáskor két fő szempontot kell figyelembe venni, habár a széles palettán nem egyszerű eligazodni. Sokan a "legjobb" mérleget, többen a...

Kotrómérleg és átrakógép-mérlegek

Kotrómérleg és átrakógép-mérlegek

A kotrógépek mérése igazán nehéz feladat, a hazai körülmények és elvárások teljesítésére erre csak egyes modellek alkalmasak a piaci kínálatból! Minden kotrómérlegünket PONTOSSÁGI GARANCIÁVAL ÉS KALIBRÁLÁSI JEGYZŐKÖNYVVEL ADUNK ÁT! Jelenleg a piacon csak egyetlen, a...

Targoncamérlegek

Targoncamérlegek

A logisztikában alkalmazott targoncák mérésére számos megoldás áll rendelkezésre A mérési elv alapján ezek két csoportra osztható: Hidraulikus elven működő, nyomásmérő szenzorokkal ellátott mérlegek – általában kontrolmérésre használható Beépített mérőcellás...

Szalagmérlegek

Szalagmérlegek

EUROBELT Szalagmérleg - Szállítószalag mérés A szállítószalag mérése egyszerű feladatak tűnik, viszont a számos üzemet és mérést befolyásoló tényező (időjárás, vibráció, szalagminőség, dőlés, stb.) igazi kihívást jelent a jó minőségű mérőrendszer kiválasztásához. A...

EuroWeigh rakodómérleg távoli kezelés és adatgyűjtés

EuroWeigh rakodómérleg távoli kezelés és adatgyűjtés

EUROWEIGH rakodómérleg szoftver  A rakodómérlegek méréseinek folyamatos kontrollja, kimenő rakodások és depózási feladatok anyagszintű kezelése és a mérési adatok valósidejű irodai feldolgozása és megjelenítése.  EURODATA rakodómérleg szoftver A rakodómérlegek...

A rakodógép mérlegek olyan speciális mérőeszközök, amelyek célja a rakodógépek terhelésének pontos és megbízható mérésére szolgálnak. Ezek a mérlegek különleges alkalmazásokhoz lettek kifejlesztve, mint például az emelőgépek, homlokrakodók, kotrógépek és egyéb anyagmozgató gépek.

A teherautók berakodását számos eszközzel lehet biztosítani, így igyekszünk a lehető legszélesebb választékban kínálni a megfelelő mérési megoldásokat is:

Homlokrakodó mérlegek: a legelterjedtebb, hidraulikus elven működő kanálmérlegek. Kínálunk egyszerű és gazdaságos Statikus, valamint automata működésű dinamikus mérlegeket is a vezető gyártók kínálatából.

Kotrógép és átrakógép mérlegek: a kotrómérlegek legelfogadottabb modellje a Topcon Loadex mérlege, amely funkcionalitásával és mérési pontosságával szinte az egyetlen alkalmas kotrómérleg a mai piacon. Az átrakógépek esetében speciális, mérőcellás mérlegeink kínálnak akár hiteles pontosságot is és egyre inkább terjed a hulladékhasznosítás és átrakodás területén,

Targoncamérlegek: az egyik legszélesebb mérlegpalettát kínáljuk az emelővillás targoncákra. Az egyszerű, statikus mérlegektől egészen a legpontosabb, hitelesített villamérlegekig, ahol a kapacitás vagy a mérési pontosság már nem szab határt a rakodásoknak. A speciális adapterekkel szerelt targoncák esetében is kiváló mérési megoldást, illetve a mérési adatok központi kezelését is biztosítunk.

Szalagmérlegek: a szállítószalaggal történő termelés-irányítási vagy rakodási feladatokra szintén széles választékban biztosítunk egyszerű ellenőrző, vezérlő vagy adagoló mérlegeket, amelyek segítségével automatizálhatóak a rakodási, keverékképzési készletgazdálkodási feladatok.

Mérlegszoftverek: minden mérlegcsaládhoz flexibilis, a valós felhasználói igényekre specifikált adatfeldolgozó szoftvereket is kínálunk, hogy ne csupán a mérési eredmény leolvasása, bevallása irányítsa a céget, de a folyamatirányítás, készletkezelés és akár a teljes üzemi automatizálás is megoldható legyen.

Az összefoglaló néhány fontos tulajdonságot és előnyöket emelünk ki a rakodómérlegekkel kapcsolatban:

1. Pontosság: A rakodógép mérlegek pontosan mérnek és rögzítenek minden terhelést, ami kritikus a hatékony és biztonságos anyagmozgatás során. Ez lehetővé teszi a pontos rakodási kapacitás kalkulációját és a túlterhelés elkerülését. Kínálatunk összes terméke megfelel a szabványoknak és a vevői elvárásoknak a 0,3 – 1%-os pontossági tűréshatárral.

2. Tartósság és megbízhatóság: Ezek a mérlegek tartósan kivitelezettek és ellenállnak a nehéz környezeti feltételeknek, amelyekben a rakodógépek működnek. Ez biztosítja a hosszú élettartamot és a megbízható működést akár extrém körülmények között is.

3. Könnyű telepítés és használat: A rakodógép mérlegek általában egyszerűen telepíthetők a gépekhez és könnyen kezelhetők. Ezzel minimalizálják a munkafolyamatok kiesését és a mérési hibákat. A kezelőbarát mérlegszoftverek segítik, és nem akadályozzák a gépkezelő munkáját. A korábbi és egyszerűbb statikus mérlegekkel történő méréskor az emelést meg kellett állítani, megvárni amíg a mérleg kiszámolja az emelt tömeget, majd folytatni a rakodást. A mai, korszerű dinamikus mérlegekkel ez a folyamat már automatikus, megszakítás nélkül lehet mérni és dolgozni egyszerre.

4. Biztonság: A mérlegek lehetővé teszik a rakodógép vezetőinek, hogy pontosan lássák a rakomány súlyát, ami fontos a túlterhelés elkerüléséhez és a munkavállalók biztonságához. A pontos berakodás megelőzi a túlsúlybüntetéseket és esetenként a baleseteket is.

5. Adatgyűjtés és analitika: Néhány modern rakodógép mérleg rendszer lehetőséget nyújt az adatok gyűjtésére és elemzésére, amely lehetővé teszi a hatékonyság javítását, a karbantartási ütemtervek kialakítását és a költséghatékonyság optimalizálását. Ma minden korszerű mérleg a mérési adatokat képes elküldeni egy központi irodai számítógépre, több modell akár kétirányú kommunikációra is képes: megrendeléseket, „job” feladatokat fogad az irodából (melyik autóra miből, mennyit kell rakodni), majd a berakodás után automatikus szállítólevél készítéshez, EKÁER ügyintézéshez és riportok készítésére.

A rakodómérlegek kiválasztásakor a legfontosabb tisztázandó igények:

Hitelesített vagy kontrollmérleg?

A kontrollmérlegek funkciója a pontos berakodás támogatása, természetesen csakis a minőségi gyártók képesek az „olcsóbb” mérlegeket ilyen minőségben előállítani. A kanálmérlegek rendelkeznek egyedi mérés, összesítés (teherautóra berakodott össztömeg) és nyomtatási funkciókkal, a legtöbb esetben memória területekkel is, ahová cégneveket, teherautórendszámokat lehet feltölteni, majd azokat a mérlegjegyre kinyomtatni. Ezeket a mérlegeket javasoljuk egalizálásra, pontos berakodásra, ahol a napi nagyobb mennyiségű teherautót a távozás előtt még hídmérlegen is megmérik és a számviteli bizonylatokat a hiteles hídmérleg mérése alapján állítják ki.

A hitelesített mérlegek ott funkcionálnak, ahol a berakodás után a teherautó azonnal a közútra lép és nincs második, hiteles mérés és a berakott anyag a tömeg alapján kerül leszámlázásra. Ekkor a hitelesítést a Számviteli törvények határozzák meg.

Alapvetően pontosságban nincs jelentős különbség egy jó minőségű kontrollmérleg és egy hitelesített rakodómérleg között, de az elszámoláskor jelentős funkcionalitás.

A magasabb árfekvésű, hitelesíthető kanálmérlegek több és kényelmesebb kezelői funkcióval is bírnak általánosan, több memóriaterülettel.

Adatkommunikáció

A mai, korszerű mérlegeink mindegyike alkalmas a mérési adatok továbbítására egy távoli számítógépre (szerver, felhő adatbázis), így a mérési adatok már az irodában is feldolgozhatók, számos hasznos tulajdonosi és vezetői riporttal támogatják a hatékonyság, a munkavégzés ellenőrzését és az elszámolást.

A „komolyabb” rakodómérlegek saját adatbázissal is rendelkeznek, azaz nem csupán a mérési adatokat küldik be az irodába, de az irodából is fel lehet tölteni adatokat (vevők, anyagtípus, megrendelés, céltömeg, stb.) a mérlegre, majd a rakodás befejeztével a feladatok visszaigazolásra kerülnek, a szállítólevél távolról is nyomtatható.

Ezzel kapcsolatban részletesebben olvashat a Rakodómérleg szoftver menüpont alatt.

 

A rakodógép mérlegek nagyban hozzájárulnak az anyagmozgató gépek hatékony és biztonságos működéséhez, és kulcsfontosságúak az ipari és logisztikai ágazatokban.

A kínálatunkban a piacvezető gyártók modelljeit kínáljuk:

Topcon mérlegek: megbízható, innovatív termékek, világszerte a legelterjedtebb és vezető rakodómérleg-gyártó termékei.

Dini Argeo / Rice Lake: az olasz-amerikai mérleggyártó egyszerűen kezelhető és pontos mérést biztosító termékei jó ár-érték aránnyal bírnak

Tamtron mérlegek: a stabil, ipari környezetben is kiválóan használható kanálmérlegek, az Európai piac második szereplős gyártójától

Outset mérlegek: az innovatív fejlesztő cég, a legmodernebb szoftvertechnológiájára alapúló gyártója