+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Motoros porleválasztók motorokhoz

A Syklone porleválasztók olyan eszközök, amelyeket a motorteret védelmező rendszerekben használnak a por és más szilárd részecskék eltávolítására a levegőáramból. Ezek a porleválasztók hatékony működést és hosszú élettartamot biztosítanak, és nagy előnyökkel járnak a motorok hatékonyságának és tartósságának növelése terén.

Az alapelvek szerint a Syklone porleválasztók a centrifugális erőt használják fel a por és részecskék szétválasztására a levegőáramból. Amikor a szennyezett levegő belép a porleválasztóba, a forgó mozgás miatt a centrifugális erő hatására a nehézebb részecskék kifelé kerülnek és a perem felé mozognak. Ezután a gravitáció segítségével a szennyeződések a porleválasztó aljára kerülnek, ahol összegyűlnek és könnyedén eltávolíthatók.

A Syklone porleválasztók előnyei közé tartozik a megbízhatóság és a tartósság, így hosszú távon is hatékonyan működnek. Emellett a Syklone rendszerek nagy teljesítményűek és kevés karbantartást igényelnek, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez.

Ezenkívül a Syklone porleválasztók környezetbarát megoldást jelentenek, mivel nem igényelnek semmilyen külső energiaforrást vagy vegyszereket a működésükhöz. Ezáltal csökkentik az energiaveszteséget és a káros anyagok kibocsátását.

Fontos megjegyezni, hogy a Syklone porleválasztók hatékonysága függ a rendszer megfelelő méretezésétől és beállításaitól. Az optimális működés érdekében fontos, hogy a porleválasztó megfelelő méretű legyen a motorterület és a levegőáram igényeinek figyelembevételével.

Összességében a Syklone porleválasztók hatékony és megbízható megoldást jelentenek a motort védelmező rendszerekben a por és részecskék leválasztására. Ezáltal hozzájárulnak a motorok hatékonyságához és optimális üzemeltetéséhez.

MŰKÖDÉS:

 

 1. lépés: A szennyeződéssel terhelt levegő belép az előtisztítóba.
  2. lépés: A beépített előtisztító ventilátora légörvényt hoz létre, amelynek hatására a szennyeződések a ház külső falain végig haladnak.
  3. lépés:   A szennyeződések és porszemcsék több mint 90%-a kirepül a az előtisztítóból a szűrő végén található kidobó nyílásokon keresztül.
  4. lépés:   Az előtisztított levegőt az ISO 5011 szabványnak megfelelően szűrik meg a következő lépések után amely után a tiszta, szűrt levegő a gép motorjának légbeszívó nyílásába áramlik.

XLR rendszer:

Az XLR Powered Precleaner® készülékkel a végső megoldást kínáljuk a szűrő maximális élettartamához a leglehetetlenebb munkakörülmények között is.
Egy tipikus levegő előtisztító nem teljesít jól a motor teljes fordulatszámán és nem hatékonyabb 80%-nál az 5 mikronos részecskéknél vagy annál nagyobb részecskék esetében.
Az XLR Powered Precleaner® egy olyan szűrőrendszer, amely eltávolítja az ISO 5011 szabvány szerinti részecskék 99,99%-át az alapjárattól a teljes fordulatszámig.

Előnyök
– Optimális teljesítmény az alapjárattól a motor teljes teljesítményéig.
– Eltávolítja az ISO 5011 szabvány szerinti részecskék 99,99%-át, és megszűri az alábbi értékeket 25-ször hatékonyabban, mint az eredeti, OEM légszűrő.
– Az XLR® szűrő akár 100-szor hosszabb élettartamú, mint az eredeti szűrő OEM szűrőjéhez képest.
– Soha nem kell lecserélnie eredeti, OEM légszűrőjét a porral telítődés miatt!
– A motorolaj tiszta marad, megakadályozva a túlzott kopást a a motoron.
Öntisztító szűrő
Az XLR Powered Precleaner® a szennyeződések és a porszemcsék több mint 90%-át eltávolítja a levegő szűrése előtt.
A szűrő és a ház öntisztító, mivel a törmelék leesik a szűrőről majd a házból kilökődnek, a szűrő körüli állandó légáramlásnak köszönhetően.
Részben ennek a technológiának köszönhetően a rendszer szűrői hihetetlenül hosszú élettartamúak!
Az XLR® vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhető. A szennyeződés-kilövő nyílások elforgathatók bármely irányba.
Rendszereink tartalmaznak szűrőt, esővédő sapkát és rögzítőkonzolokat.
A standard hosszúságú egység 160 mm-es szabad teret igényel a szűrő szervizeléséhez. A meghosszabbított egység 315 mm szabad helyet igényel.
Csatlakoztassa az XLR® levegő kimeneti nyílását a levegő bemenetéhez az eredeti motor légszűrőházához.
Az XLR® egységgel akár 9,9 m3/perc motorlevegő-áramot is lefed, valamint több egységgel történő telepítés esetén ennél jóval magasabb.

-Porszemcsék 99,99%-át eltávolítja (ISO 5011)
-A legjobb „lehetetlenül poros környezetekbe” tervezett szűrőrendszer
-Gyors megtérülés
-Egy rendszer ~10m3/perces teljesítményre képes
-Ha ennél is nagyobb teljesítményre van szükség több xlr beépítésével a teljesítményük összeadódik
-Elektromos meghajtásának köszönhetően nem vesz el a motor teljesítményéből

Vortex Rendszer:

Meghosszabbítja a motorszűrő élettartamát és csökkenti a nem tervezett karbantartási költségeket

Csökkenti a teljes tulajdonlási költséget, javítja a termelékenységet

A nagy légáramú, 900 CFM, 25,48 m3/perc rendszer védi a gép motorját.
Tartósan tiszta levegő a gép üzemállapotától függetlenül, még üresjáratban is.
A nagy hatékonyságú szűrés felfogja a kisebb részecskéket, meghosszabbítva a motor élettartamát és az utókezelő rendszerek élettartamát.
Minimalizálja az állásidőt és a karbantartási költségeket.
Maximálja az elsődleges motorszűrő élettartamát.
Könnyen telepíthető, beleértve a függőleges és vízszintes szerelési lehetőségeket is.

Hogyan működik: A „Sy-Klone effektus”

 • A szennyezett levegő a bemeneti oldalon keresztül jut be az előtisztító házba.
 • A szennyeződéssel terhelt levegő egy forgásba – „örvénybe” – kerül, amely a centrifugális erő révén a törmeléket a külső falakhoz nyomja. A törmelék a kimeneti vég felé forog.
 • A törmelék a kidobónyíláson keresztül kilökődik, a finom por, a Sy-Klone öntisztító szűrőjén halad át.
 • A nagy hatékonyságú szűrőn való áthaladás után tiszta levegő áramlik át a kilépő végén keresztül a motorhoz és a motor légszűrőjéhez.

Ajánljuk nehéz mobil berendezések és gépek védelme a nagy mennyiségű törmeléket tartalmazó munkakörnyezetekben, beleértve a következőket:

 • Bányászat
 • Bontás
 • Építőipar
 • Kőbányák
 • Betonfeldolgozás
 • Hulladék és újrahasznosítás, hulladéklerakók,
 • és átrakóállomások
 • Mezőgazdaság és betakarítás
 • Erdészet és faipar
 • Egyéb nagy törmelékkel járó munkahelyek