+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Mezőgazdasági mérlegek

Hídmérlegek

Hídmérlegek

A megfelelő hídmérleg kiválasztása előtt számos tényezőt kell figyelembe venni. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos szempontot: 1. Terhelési kapacitás: Először is, mérlegelni kell, hogy mekkora terhelést kell mérni a hídmérlegen. Fontos tudni, hogy mekkora...

Silómérleg

Silómérleg

A mezőgazdaságban, betonüzemekben a tartályok és silók mérése mára elengedhetetlen. A bonyolult és érzékeny ultrahangos vagy optikai szintérzékelők bizonytalanul működnek és költségük igen magas. A tömegméréssel nem csupán a készlet (anyag) mennyisége követhető...

Pótkocsi tengelysúlymérés

Pótkocsi tengelysúlymérés

Különféle pótkocsik tengelysúly mérésének megoldásai: 1. Forgózsámolyos pótkocsik 2. Félpótkocsik 3. Vonórudas pótkocsik1. Forgózsámolyos pótkocsik mérése - Bruttó tömeget/hasznos terhelést mér - A legpontosabb - A legrugalmasabb telepítés - Levegős, lap, és...

Platform mérlegek

Platform mérlegek

A mezőgazdaságban használt platformmérlegek olyan eszközök, amelyeket a mezőgazdasági termelés különböző területein alkalmaznak, például a raktározás, szállítás vagy mezőgazdasági gépek működtetése során. Ezek a mérlegek segítenek a termelőknek, szállítóknak és más...

Hídmérlegek:

A hídmérleg egy speciális típusú mérőeszköz, amelyet arra terveztek, hogy nehéz tárgyakat mérjenek, például teherautókat vagy vonatvagyonokat. A hídmérlegeket általában úgy építik meg, hogy a tárgyak egy hosszú és erős mérőhídon helyezkedjenek el, amelyet szenzorokkal vagy terhelésmérő cellákkal rögzítenek. Amikor a jármű vagy teher felhajt a hídra, a terhelésmérő cellák érzékelik az elmozdulást és a rajtuk lévő nyomást, és átalakítják ezeket elektromos jelekké. Ezeket az elektromos jeleket egy mérőeszköz vagy számítógép elemzi és kiszámítja a tárgy súlyát. A hídmérlegek pontos és megbízható mérést biztosítanak, és fontos szerepet játszanak a közúti és vasúti szállításban, valamint az áruforgalomban és logisztikában. Hídmérlegeinket minden esetben hitelesítve, 25 hónap garanciával adjuk át ügyfeleinknek.

Siló mérlegek:

A siló mérlegek olyan eszközök, amelyeket a mezőgazdasági és élelmiszeripari iparágakban használnak a szilárd anyagok, például gabona, takarmány vagy más szemcsés anyagok súlyának mérésére. Ezek a mérlegek pontosan mérnek és nyomon követik a silókba helyezett anyagok mennyiségét, valamint lehetővé teszik a készletfigyelést és a termelési folyamatok optimalizálását.

A siló mérlegek általában elektronikus mérőrendszerekből állnak, amelyek szenzorokkal és terhelésérzékelőkkel vannak felszerelve. Az anyagokat a silóba szállítják, és a mérleg méri a silóba helyezett anyag súlyát. Az adatokat általában digitális formában rögzítik, és lehetőség van az adatok automatikus továbbítására a számítógépes rendszerekbe vagy a távoli adatgyűjtő rendszerekbe.

A siló mérlegek előnyei közé tartozik a pontos és megbízható súlymérés, valamint a gyors és hatékony adatgyűjtés és -feldolgozás. Ez lehetővé teszi a termelők számára, hogy pontosan kövessék nyomon az anyagkészleteiket, optimalizálják a raktározási folyamatokat és a termelést, valamint javítsák az üzleti hatékonyságot.

A siló mérlegek különböző méretben és kapacitásban érhetők el, hogy alkalmazkodjanak a különböző iparági igényekhez. Fontos szerepet játszanak a mezőgazdasági és élelmiszeripari ellátási láncban, és hozzájárulnak a hatékony és pontos készletkezeléshez és termelési folyamatokhoz.

Pótkocsi tengelysúly mérés:

A pótkocsik tengelysúly mérése egy fontos folyamat, amely lehetővé teszi a járművek terhelésének ellenőrzését és a biztonságos közlekedést. A tengelysúly mérésének célja, hogy meghatározzuk, hogy az adott tengelyre helyezett teher a megengedett terhelési korlátokon belül van-e.

A tengelysúly méréséhez speciális mérlegrendszereket használnak, amelyeket beépítenek a járművekbe vagy a pótkocsikba. Ezek az adatok azonnal megjeleníthetők a mérlegrendszer kijelzőjén vagy továbbításra kerülhetnek egy központi adatgyűjtő rendszerbe.

A pótkocsik tengelysúly mérése lehetővé teszi a túlterhelés vagy az egyenetlen terhelés azonosítását, amelyek veszélyeztethetik a jármű stabilitását és befolyásolhatják a fékezési teljesítményt. Ezenkívül a helyes tengelysúly eloszlása javítja az útburkolatok és hidak védelmét, csökkenti az úttest károsodását és hosszabb élettartamot biztosít.

Fontos megjegyezni, hogy a pótkocsik tengelysúly mérése és a terhelési korlátok betartása a közlekedési szabályozások részét képezhetik, és azok megsértése esetén büntetéseket vonhat maga után. Ezért a pótkocsik tengelysúlyának ellenőrzése és fenntartása alapvető jelentőségű a biztonságos és törvényes közlekedés szempontjából.

Platform mérlegek:

A platform mérlegek a mezőgazdaságban használt mérőeszközök, amelyeket a termények vagy állatok súlyának mérésére használnak. Ezek a mérlegek általában könnyen hordozhatóak és különböző méretűek lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú terményeket vagy állatokat kell lemérni.

A platform mérlegek segítségével pontosan meg lehet határozni a termények vagy állatok súlyát, ami fontos információ a mezőgazdasági termelés és kereskedelem szempontjából. A súlyadatok alapján döntéseket lehet hozni a termények értékesítéséről, a tárolási vagy szállítási kapacitásokról, valamint a takarmányozási vagy gyógykezelési szükségletekről.

A platform mérlegeknek általában nagy teherbírásúak és tartósak kell, hogy legyenek, hogy képesek legyenek megbirkózni a nehéz terhekkel és a mezőgazdasági környezetben előforduló kihívásokkal. Gyakran beépített mérőeszközökkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a súlyok gyors és pontos mérését.

A modern technológia előrehaladtával egyre több platform mérleg rendelkezik automatizált funkciókkal és adatgyűjtő rendszerekkel. Ez lehetővé teszi az adatok gyors és hatékony rögzítését, valamint a mérési eredmények további feldolgozását és elemzését. Az ilyen adatok segíthetnek a mezőgazdasági termelés optimalizálásában és hatékonyságának javításában.

Összességében a platform mérlegek fontos eszközök a mezőgazdasági termelésben, amelyek lehetővé teszik a pontos súlymérését a terményeknek vagy állatoknak. Ezáltal hozzájárulnak a hatékonyabb termeléshez, a pontosabb kereskedelmi tranzakciókhoz és a gazdasági döntések megalapozásához a mezőgazdasági szektorban.