+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Kotrómérleg és átrakógép-mérlegek

A kotrógépek mérése igazán nehéz feladat, a hazai körülmények és elvárások teljesítésére erre csak egyes modellek alkalmasak a piaci kínálatból!

Minden kotrómérlegünket PONTOSSÁGI GARANCIÁVAL ÉS KALIBRÁLÁSI JEGYZŐKÖNYVVEL ADUNK ÁT!

Jelenleg a piacon csak egyetlen, a megfelelő pontosságot kínáló mérlegmodell alkalmazható.

A nagytömegű anyagkezelés során a gyors és precíz munka alapelvárás a kezelővel szemben, ezért olyan modell választása javasolt, amely nem akadályozza a kotrógép kezelését és kielégítő pontosság elérését teszi lehetővé. Sajnos erre nem minden, hazai forgalomban álló kotrómérleg alkalmas.

A kotrómérleg általános funkciói:

Dinamikus, automata mérés, megállás nélkül: A hidraulikus elven működő, dinamikus és automata mérleg-rendszer gyorsan, a rakodási munkálatokat nem akadályozva is megfelelően pontos mérést, majd mérleg-jegy nyomtatást biztosít.

Változtatható mérési magasság: A kezelő által beállított dinamikus mérési pont óriási szabadságot kínál a kezelőnek és takarékos üzemeltetést, hiszen mélyből emelve sem kell a gémet egy magasban lévő referencia-pontig emelni, szinte elegendő a kanalat egy méterrel megemelni, és a mérés máris megtörténik.

Manuális mérés: A Manuális és Automata mérési összegzés egyszerűen váltható és igen hasznos funkció, hiszen depózáskor nem szükséges minden emeléskor mérés végezni.

Memóriák: A memóriák használatával könnyen szállítólevél jellegű mérlegjegy nyomtatható a rakodás befejezésével.

Adatkapcsolat: Az egyedi mérlegszoftver kiváló kezelést biztosít és a beépített adatbázis alkalmassá teszi a mérleget a mérési adatok azonnal továbbítására – Gprs modemmel – iroda feldolgozásra, adatgyűjtésre. Az EuroWeigh irodai szoftverünk segítségével a mérési adatok nem csupán távoli nyomtatásba helyezhetőek, vagy összesíthetők, de a kiterjedt riport-rendszer akár a napi, óránkénti vagy kezelőnkénti hatékonyságot is képes kimutatni.

Automata összesítés: a berakodott kanalakat a rendszer automatikusan számolja és összeadja, láthatóvá teszi a teherautóra ár berakodott mennyiséget

Nullázás: egyik legfontosabb kezelési pont, hogy a beragadó anyagok újramérése jelentős pontossági hibát jelenthet, így az üres kanál visszamérésével a pontosság megtartható.

Az utolsó kanál visszamérése: ha a rakodáskor az utolsó merített kanálban lévő anyaggal már túlraknánk a gépkocsit, lehetőség van az utolsó kanál pontosítására, azaz kiszórást követő visszamérésére, ezzel jelentősen javul a rakodási pontosság, időveszteség nélkül.

Nyomtatás: a csatlakoztatott thermo nyomtatókkal 1-3 példányban lehet a mérlegjegyeket a rakodás után kinyomtatni. A nyomtatáshoz hagyományos, kereskedelmi fogalomban kapható 58mm-es hőpapírt használunk.

 

Vásárlási, kiválasztási szempontok:

 1. A kotrómérleg vásárláskor fontos kiválasztási szempont, hogy az adott márkából eddig hány darab került telepítésre és ezekből mennyi az, amely ténylegesen pontosan és megfelelően működik? Számos esetben panaszkodnak a felhasználók, hogy a megvásárolt kotrómérleg kezelése vagy pontossága nem megfelelő, erről érdemes előzetesen referenciákon keresztül tájékozódni, hiszen nem kis összegeket lehet így elveszteni.
 2. Országos szervizhálózat és kiszállási idő javításhoz: kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a már megvásárolt kotrómérleget megfelelő szerviztámogatással lássuk el, így az ország több pontján működő szervizeseink gyors reagálással képesek a felmerülő hibákat, kezelői problémákat megoldani.
 3. A termék mögött cégünknél mintegy 12 fős szakmai és szervizstáb áll, évtizedes szakmai gyakorlattal. Szükség esetén a gyártó is megfelelő supportot biztosít a hibák kezelésére.
 4. A vezető gyártók termékei hosszú távon biztosítják az alkatrész-ellátást és a magas termékminőséget.

 

Anyagmozgatógép mérleg

Az átrakó vagy anyagmozgató gépek (Liebherr, Fuchs, Doosan, Komatsu, Sennebogen, stb) esetében a mérését nem lehet megfelelően, hidraulikarendszer nyomásból megmérni, hiszen a fogó adapter mozog, forog így a mérési tömegközéppont nem stabil.

Az átrakók mérlegei két fő egységből állnak:

 • Mérőcella: amely a gém és az adapter közé kerül beépítésre. A robosztus mérőszerkezet vezetékkel vagy vezeték nélkül kapcsolódik a
 • Fülkében elhelyezett mérleg kijelzőhöz

Az emeléskor a mérőcella azonnal felveszi és megméri az anyag tömegét, majd a kijelzőn ez megjelenítésre kerül, még a rakodási művelet során 1-2 másodpercen belül. Ezzel a méréshez nem szükséges a rakományt, a rakodási műveletet megszakítani.

A mért adatok azonnal összegzésre kerülnek, így folyamatosan nyomon követhető a teherautón lévő, már berakott áru tömege.

Egyes modellek akár hitelesítve is megrendelhetők, így alkalmasak a kereskedelmi mérésére.

A csatlakoztatott thermo nyomtatókkal 1-3 példányban lehet a mérlegjegyeket a rakodás után kinyomtatni. A nyomtatáshoz hagyományos, kereskedelmi fogalomban kapható 58mm-es hőpapírt használunk.

Jellemző felhasználási területek:

 • Szén, vashulladék, műtrágya vagonrakodás vagy kirakodás
 • Kikötői felhasználás: mezőgazdasági termékek, építőanyag ki-berakás

 

Erdészeti átrakók mérlegei

Az erdészetekben alkalmazott daruk esetében a merev mérőcellás egységet egy könnyebb, ún. hidraulikus mérőegységgel helyettesítjük, majd a mérő kültéri kijelzőjét a darukezelő mellé telepítjük.

A hidraulika mérési elven működő mérleget kábellel, a mérőcellás megoldást főként vezeték nélküli kapcsolattal kötjük össze a mérlegkijelzővel.

A rakodás során gyorsan és pontosan lehet dolgozni, megelőzve a túlsúlyokat és pontos elszámolást biztosítva.

A mérleg használatával a teherautókon mindig pontos súlyt kapunk, így kihasználható a járművek optimális kapacitása, túlrakodás nélkül.

Tamtron Power Material anyagmozgató gépmérleg-rendszer

A finn TAMTRON OY a CATERPILLAR, Liebherr, Sennebogen, stb. polipkanalas és csésze-kanalas anyagmozgatógépekre szerelhető Tamtron Power Material 100 automata mérlegrendszer gyártója 1972 óta fejleszti és gyártja Európa egyik legmegbízhatóbb, vezető mérlegcsaládját.

A Tamtron Power Material anyagmozgató gépmérleg-rendszerek nehézségek nélkül mérik meg a rakodás közben a felvett anyagot, ki vagy berakodás során. A mérési eredmények azonnal a fülkében elhelyezett kijelzőn, vagy real-time a fel-használók számítógépes vállalat-irányítási rendszerébe kerülhetnek, biztosítva ezzel a leghatékonyabb folyamat-kezelést a vállalaton belül. Az egyszerűen kezelhető mérleg kimondottan az anyagmozgató gépek számos eszközének mérésére fejlesztettük, szinte mindenféle emelési környezethez. A Power Material sorozat rendlehető hitelesített változatban is, amely lehetővé teszi akár az azonnali számlázást is a mérési eredményekre alapozva, vagy gazdaságosabb kiszerelésben igen pontos ellenőrzésre alkalmazhatóak. A széles és bővíthető memóriablokkok segítségével a rakodott anyagtípusokhoz tartozó mérések akár külön is halmozhatóak, mind kikötői, mind akár újrahasznosítási vagy faipari területeken.

One Power Material Scale

 • Pontos mérés 1-2%-os hibahatáron belül
 • Hitelesíthető opció
 • Merítő mérés (sűrűség meghatározása)
 • Vezeték nélküli adatátvitel opciók
 • 2-12 memóriablokk (bővíthető)
 • USB adatátviteli opció
 • Nyomtatás opció
 • Power MS 100 – 2 fő memóriablokk (bővíthető)
 • aktuális tömeg kijelzés
 • céltömeg
 • összesített (berakott) tömeg
 • mérlegjegy nyomtatás opció: cégnév, dátum, sorszám, napi riport összesítés anyagfajtánként

Digitális mérőcellák

A nagy felbontású mérőcellák maximális teherbírását és méretezését minden esetben az adott gémhez és adapterhez méretezzük. A gém és a kanál közé szerelt mérővilla egyedi gyártású és 0-6000kg teher-bírással szállítható (hasznos tömeg). A megrendelést követően helyszíni felmérést kell végezni és a szükséges dimenziókat meghatározni.

A tartós cellatokozás hosszú távon biztonságosan szolgálja a mérést és akár kilogramm osztásban továbbítják a mérési értékeket a fülkében elhelyezett kijelzőre.

Bővítmények

 • ICP 300 vagy ECO hőpapíros kompakt fedélzeti nyomtató
 • Epson TMU295 normál papíros nyomtató
 • Vezeték nélküli kétirányú kommunikáció (Wi-Fi, 3G vagy rádiófrekvencia modul) a TAMTRON WNEXUS adatbázis kezelő szoftverrel
 • Kézi kapcsoló méréselfogadáshoz
 • USB csatlakozó adatok szabad felhasználásához

Loadex100 kotrómérleg 

Vezérlés és kijelző 

 • 7” méretű színes érintőképernyős és fizikai gombokkal ellátott vezérlőegység 
 • Felhasználóbarát, ikonos magyar nyelvű menürendszer  
 • Az aktuális kanáltömeg, céltömeg, rakodott tömeg megjelenítés és kanálszámláló funkciók, melyek tehermentesítik a kezelőt a felesleges számolástól   
 • Utolsó kanál kiszórása funkció, mely lehetővé teszi az utolsó kanálban lévő, céltömeget meghaladó anyagmennyiség szórás közbeni visszaszámlálását, így biztosítva a legpontosabb rakodást   
 • 5 gyorsgomb mentett munkák előhívásához, azaz kiválaszthatók a rutinszerűen végzett munkák, nincs szükség az adatok újbóli felvitelére   
 • 100 ügyfél, 100 terméktípus és 50 termékrecept tárolása belső adatbázisban   
 • Adatbázis kiolvasás és betöltés MS Excel kompatibilis (.xml) fájlformátumban USB porton (pendrive) vagy SD memóriakártyán keresztül     
 • 10 féle előre kalibrált csatolmány tárolása, a mentett csatolmányok csere esetén egy gombnyomással történő kiválasztása   
 • Munkaszüneteltetés lehetővé teszi a megkezdett munka félrerakását és egy új munka megkezdését   
 • Kezelői profilok létrehozása és jelszavas védelme biztosítja az egyes felhasználók védettségét    
 • Egyedi riportok készítése napi, heti, adott időintervallumra szűrve, kezelői fiókonként vagy referenciánként (ügyfél, terméktípus, rendszám, stb.)     
 • Újdonság! A rendszerbeállításokat a SmartBox külső adattároló egység tartalmazza, így a fejegység sérülése esetén a konfigurációk nem vesznek el, a kijelző cserélhető újra kalibrálás nélkül. 

  Működés 

  • Nagy felbontású (6-20mA, 250bar) hidraulika nyomásszenzorok a nyomó- és visszafolyó ágba építve   
  • Extra kanálszenzor és mágneses közelítő kapcsoló     
  • Újdonság! Intelligens hidraulikaolaj-hőmérséklet szenzor, mely a szélsőséges időjárási körülményekhez képest öntanuló módon kompenzálja a mérési eredményeket, nem üzemi hőmérsékletű olaj esetén nem engedélyezi a pontatlan mérést.    
  • Újdonság! Speciális dőlésszög kompenzáló szenzortechnológia, amely képes a munkagép vertikális és horizontális dőléséből adódó pontatlan mérést kiegyenlíteni 
  • Újdonság! Ultrahangos kanálszenzor, amely érzékeli a kanál állapotát, ezzel segíti a pontos mérést 
  • Választható dinamikus és statikus mérési mód, szabadon állítható mérési magassággal – kényelmes és költséghatékony munkavégzést tesz lehetővé   
  • Beállítható akusztikus riasztás túlrakodás ellen  
  • Hiteles mérési eredmények, extra pontosság +/- 1% hibatűréssel 

    Bővítmények 

    • ICP 300 vagy ECO hőpapíros kompakt fedélzeti nyomtató 
    • Vezeték nélküli kétirányú kommunikáció (Wi-Fi, 3G vagy rádiófrekvencia modul) az iSOSYNC adatbázis kezelő szoftverrel   
    • Tolatókamera csatlakoztatás opció – hátramenetben automatikusan kameranézetre vált  
    • GPS modul – GPS koordináták alapján depó (termék) felismerés és betáplálás   
    • Vonalkódolvasó 
    • Kézi kapcsoló méréselfogadáshoz