+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Kisméretű munkagépek tűzvédelme

A kisméretű munkagépek fedélzeti tűzoltórendszerei rendkívül fontosak a járművek és az ott dolgozók biztonsága szempontjából. Ezeknek a gépeknek a tűzveszélye nagyobb lehet a működésük jellegéből adódóan, ezért kiemelt fontosságú, hogy megfelelő tűzoltórendszerrel legyenek felszerelve.

Néhány ok, amiért fontos a kisméretű munkagépek fedélzeti tűzoltórendszerei:

1. Tűzbiztonság: A munkagépek gyakran dolgoznak olyan területeken, ahol a tűzveszély nagyobb lehet, például mezőgazdasági területeken, erdőkben vagy ipari környezetben. A fedélzeti tűzoltórendszerek jelenléte lehetővé teszi a gyors és hatékony tűzoltást, csökkentve a tűz terjedésének kockázatát, és minimalizálva a károkat.

2. Személybiztonság: A munkagépek és mezőgazdasági gépek a munkavállalók számára veszélyes munkakörnyezetet jelenthetnek. Amennyiben a gépben tűz üt ki, a fedélzeti tűzoltórendszerek segítenek a gyors és hatékony oltásban, ami csökkenti a sérülési kockázatot és növeli az emberek biztonságát.

3. Vagyonvédelem: A munkagépek rendkívül értékes eszközök lehetnek, amelyek nagy beruházást jelentenek a tulajdonosoknak. A tűzvédelemre szolgáló rendszerek csökkentik a járművekben keletkező tűzkárok kockázatát, és ezáltal védelmet nyújtanak a tulajdonosok vagyonának.

4. Jogszerűség: Bizonyos országokban és területeken törvényi előírások szabályozzák a munkagépek és teherautók tűzvédelmi felszereléseit. Az ilyen előírásoknak való megfelelés biztosítja a járművek és a munkavállalók jogi és biztonsági követelményeknek való megfelelését.

5. Megtérülés: Az automata tűzoltórendszerrel felszerelt járművek, munkagépek biztosítási díjai is mérsékeltek, hozzájárulva ezzel a gyorsabb megtérüléshez.

Jellegéből adódóan a kisméretű munkagépek kis motortérrel rendelkeznek, így alkalmazható bennük a legolcsóbb és legjobb ár-érték arányú automata tűzoltórendszer a Blazecut T-series.

A Blazecut T-series egy All in One megoldás, ő maga a tűzoltó palack, a detektáló cső és az oltó egyben. Kompakt méretű, flexibilis, nem igényel sem áramforrást a működéshez sem karbantartást. Az oltócső HFC-227ea clean agent folyékony gáz tűzoltó anyaggal vannak feltöltve, amely amellett, hogy nem hagy takarítani valót, mit poros társai, rendkívül kedvező tűzoltási tulajdonságokkal rendelkezik, nem csak hűtéssel, de kémiai reakció útján is oltja a tüzet. Elektromosan nem vezető, így elektromos tüzekhez is kiválóan alkalmazható. Nem korrozív és nem érzékeny a hőingadozásra. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy a berendezésre és emberekre teljesen ártalmatlan.

A Blazecut T-series egy nagyon könnyen telepíthető automata tűzoltó rendszer, az oltócsövet magas hőmérsékletnek ellenálló gyorskötözőkkel rögzítjük az oltandó térben. Beszereléstől kezdve a rendszer aktívan védi a berendezést, szenzor és jelzőberendezés nélküli verziójánál elegendő időközönként ránézni a csőre, hogy végzett-e oltást.

A Balzecut T-series nagyságrendbeli árkülönbséggel rendelkezik a többi automata tűzoltórendszerrel szemben, innovatív, kategóriájában egyedülálló megoldás.

Használata ajánlott: Minikotrókban, Minirakodókban, Kitológémes rakodókban, Csúszókormányzású rakodókban, Targoncákban és minden egyéb építőipari, mezőgazdasági kisgépben, gépjárműben, motorcsónakban, illetve bármilyen tűzveszélyes zárt térben, elektromos szekrényben, szerverben stb.