+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Kabinszűrés és személyvédelem

A Respa kabinszűrők kiváló minőségű szűrőrendszerek, amelyek a gépjárművekben és más zárt térben történő levegőszűrést szolgálják. A kabinszűrők lényeges szerepet játszanak az utastér levegőminőségének javításában, mivel eltávolítják a por, pollen, szennyeződések, allergének és más káros anyagok részecskéit.

A Respa kabinszűrők egy speciális kialakítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi a hatékony és alapos szennyeződésmentesítést. A szűrőbetét gyakran magas minőségű szintetikus rostokból vagy aktív szénszövetből készül, amelyek képesek finom részecskéket és szagokat is kiszűrni a belélegzett levegőből.

Az egyik jelentős előnye a Respa kabinszűrőknek az, hogy kiválóan védenek az allergiás reakcióktól és légúti irritációktól. A pollen, a poratkák és más allergének a szűrőben maradnak, így csökkentve a szervezet érzékenységét és javítva az utasok légzési kényelmét.

Ezenkívül a Respa kabinszűrők hozzájárulnak a gépjármű belső tisztaságához és higiénéjéhez. Megakadályozzák, hogy a szennyeződések és kellemetlen szagok bejussanak az utastérbe, és segítenek megőrizni a friss és tiszta levegőt az autóban.

A Respa kabinszűrők könnyen telepíthetők és karbantarthatók. Általában a gépjármű gyártói által meghatározott időközönként ajánlott cserélni őket, hogy a legjobb szűrési teljesítményt és levegőminőséget biztosítsák. A pontos cserét és karbantartási utasításokat mindig az adott szűrő típusának csomagolásán vagy az autó gyártójának ajánlásaiban találhatjuk meg.

Összességében a Respa kabinszűrők megbízható és hatékony megoldást nyújtanak a gépjárművek belső levegőminőségének javítására. Segítenek csökkenteni az allergének, a szennyeződések és a kellemetlen szagok jelenlétét, hozzájárulva az utasok kényelméhez és egészségéhez.

Európa egész területén a munkakörnyezetek levegőjében a korábbiaknál magasabb mértékben, az emberekre ártalmas, káros részecskék találhatóak. Ezekből kiemelkedik a hulladékgazdálkodás, a földmunka, a mezőgazdaság és más területek, ahol különösen nagyarányú a káros, lebegő részecskék száma a levegőben. 

A RESPA® Aktív Kabin-filtrációs Rendszer tiszta levegőt kínál a munkagépének HVCA-rendszerének (fűtés, szellőztetés,légkondicionálás), hiszen a kabin levegőjét pormentesen tartja,ezzel a gépkezelőt megvédi a káros részecskék belélegzésétől, a gép belső elektronikai rendszerét a meghibásodásoktól. 

A mi RESPA® kabinszűrő rendszerünk eltávolítja a kültéri levegőben lévő szennyeződések több mint 90%-át, és megfelel vagy túlteljesíti minden vonatkozó nemzetközi szabványt és előírást! 

Alacsony karbantartási költségével és hosszúszűrő-élettartammal rendelkezik, köszönhetően az elő leválasztónak. 

ELŐNYÖK 

  • Megvédi a gépkezelő egészségét, megnöveli a munka-komfortot és a termelékenységet
  • Megóvja a HVCA-rendszert (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás) a leporosodástól és penészedéstől
  • Alacsony karbantartási költségével és hosszúszűrő-élettartammal rendelkezik, köszönhetően az elő leválasztónak.
  • Nem akadályozza a kezelőt a kilátásban a kompakt méretének köszönhetően.
  • Minden munkagépre alkalmazható!

 

Öntisztító szűrőrendszer 

A RESPA® Kabin filtrációs rendszer a szennyeződés és por több mint 90%-át leválasztja a levegő szűrése előtt.  

A szűrő és a ház öntisztító, mert a törmeléket a szűrő és a ház között áramló, nagysebességű levegő leválasztja a házról és a szűrő felületéről. A korábbi – más rendszerekhez képest így a teljes szűrőház szennyeződésmentes. Ez jelentősen megnöveli a szűrő élettartamát, illetve a szűrőcserekor a további szennyezést. 

Részben ennek a védett technológiának köszönhetően, a légszűrők élettartama extrém módon megnövekszik! 

MŰKÖDÉSI ELV 

  1. lépés:   A szennyezett külső levegő belép az elő-leválasztóba.
  2. lépés:   Az elő-leválasztó ventillátora légörvényt hoz létre, ezzel a nagyobb fajsúlyú részecskék a ház külső falára szorulnak.
  3. lépés:   A szennyező részecskék és a por 90%-a nagy sebességgel kilép az egység végén.
  4. lépés:   Az elő-tisztított levegő megszűrésre kerül a standard elvárásoknak, vagy speciális felhasználói igényeknek megfelelően, majd befúvásra kerül a gépkezelő fülkébe.

Nyomásellenőrző rendszer:

A megfelelő működés biztosítására és a szűrő ellenőrzésére, minden túlnyomásos fülkében egy nyomás-ellenőrző egységet használunk. Ez az egység figyelmezteti a kezelőt, amennyiben a szűrő szennyezettsége túl magas, vagy ha a HVCA-rendszer túlterhelt.