+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Járműfelépítmények mérése

Alkalmazások:

Élelmiszerek szállítása: pl. liszt, gabona, takarmány, …

Üzemanyag-szállítás: pl. pellet, folyékony gáz, olajok, …

Veszélyes áruk szállítása: pl. műszaki gáz, …

Szemétszállítás: pl. háztartási és ipari szemét, állati tetemek, …

Egyéb típusú szemétszállítás: pl. építési hulladék, földkitermelés, …

Újrahasznosítás: pl. garázsokból és benzinkutakról származó fáradt olaj, …

 

Ha silójárművek, billenőplatósok, dömperek és szemeteskocsik tartalmát kell mérni, akkor az építőipari mérleg a megfelelő megoldás. A szerkezet fixen kapcsolódik a mérőcellákhoz. Ezeket a teherautó vázára szerelik. 4-16 mérőcella telepíthető, mérettől függően.

Az LCD súlykijelző (mérőterminál) és a szállítólevél-nyomtató a vezetőfülkében vagy a kezelőpanelen található.

 • Súlymérés bármikor és bárhol
 • Könnyen leolvasható a termék mennyisége
 • Az ügyfél biztos abban, hogy azt kapja, amiért fizet
 • A szállító tudja, hogy nem szállított ki vagy dobott ki túl sok kilónyit elszámolatlanul
 • A megrendelőnél a tárolóedények nem csak a megrendelés, hanem a tényleges igény szerint tölthetők (amennyi a tárolóedényébe belefér).
 • A teherautó az induláskor teljesen meg van töltve. A tényleges kiadagolási mennyiséget közvetlenül az ügyfélnél mérik le.

Az eredmény: több értékesítés, megtakarítás az utazási költségeken és a járműpark hatékonyabb kihasználása.

Az EuroScale többek között járművekre szerelt mérlegelési és azonosítási termékeket és megoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz.

A gyakran a mobilmérleg kulcsszó alá is besorolt termékeink egy adott alkalmazásra jelentenek megoldást. Ezek súlymérő és azonosító rendszerek járművekhez, a kis gépektől a nagy, többtengelyes teherautókig.

Az alkalmazások sokfélesége korlátlan, ezért a felhasználási hatékonyság maximalizálása érdekében szívesen személyre szabjuk termékeinket az Ön alkalmazásához (költség-haszon számítás). Technikusaink és mérnökeink örömmel válaszolnak az Ön kihívásaira.

Felépítmény mérés megoldásaink:

 • Teljes felépítmény mérés
 • Hulladék edényzet mérése
 • Egykaros konténer emelő mérése
 • Kétkaros konténer emelő mérése
 • Darumérleg
 • Platform mérleg
 • Tengelysúly mérés
 • Azonosítási megoldások
 • Szoftveres megoldásaink

KUKÁSAUTÓ FELÉPÍTMÉNY MÉRÉS

Műszaki alapfeltételek

1. A jármű mérőrendszere

A dinamikus mérlegelési és RFID-azonosító rendszer telepítéséhez ismerni kell a teherautó emelőszerkezet geometriáját és az emelő állapotát. Szükség lehet a telepítés módjának elfogadására (az érzékelő elhelyezése, felszerelése a rakománycellák elhelyezése) az egyes emelőtípusokhoz vagy emelőtípusokhoz.​

Ehhez ismerni kell minden használt tehergépkocsit és emelőkar-típust, amelyet át kell építeni.​

A különböző emelőtípusok és emelőhátfalak félesége szerint, a felépítmény átépítéséhez egy beépítési sémát dolgozhatunk ki, a felépítménygyártó céggel együtt, az eseti ráfordítások meghatározásához.​

Általánosságban elmondható, hogy a használt teherautókra történő felszerelés a legköltségesebb módszer a következőkhöz képest az új járműre történő felszereléshez képest, mivel az emelőt teljesen át kell dolgozni.​

Olcsóbb lehet új járművet vásárolni, amelyet már előkészítettek a mérlegelésre és az emelőhátfal gyártójának jóváhagyásával.

2. A jármű emelőszerkezetének átépítése a mérőrendszer beépítéséhez

Járművek és a megkívánt mérési módszerek figyelembe vételével és ettől függően minden egyes emelőkarra (típusra) ki lehet dolgozni egy módszert az emelőhátfal átépítésére és a szükséges alkatrészek beszerelésére.
A beépítésre vonatkozó példákat és alapelveket lásd külön dokumentumban. (KWS DYWA beépítési elve).

A mérésnek több technikai megoldása lehet:
Edényzet mérése közvetlenül az emelőkaron – külön-külön mérhetőek az edények
A teljes felépítmény mérése – az ürítés után mérhető meg a beöntött össze hulladék tömege

3. A mérlegrendszer kalibrálása (opcióban hitelesítése)

A DYWA2 dinamikus mérőrendszert a telepítés befejezése után kalibrálni szükséges. A DYWA2 beállításához ismert tömegű etalonsúlyokra van szükség.

Általában 10 kg-os etalonokat használnak, amelyek az EU „tesztsúlyok” határértékeire vannak kalibrálva. Jellemzően körülbelül 60 db etalon szükséges.

A mérleg kalibrálása/beállítása „teach-in” módszerrel történik, több mérési feladattal. A hitelesített , (kereskedelmi forgalomba hozatalra engedélyezett) rendszerekhez 100-300 mérlegelést és ürítési folyamatot kell elvégezni járművenként. Ezért hulladékgyűjtőket kell használni, amelyeket később az ügyfél is használni fog. Ezeket üresen kell rendelkezésre bocsátani, hogy a mérleg pontossága megfeleljen a határértékeknek.

A mérleg kalibrációja, beállítása (és hitelesítése) 1-3 napot is igénybe vehet a beszerelést követően!

A mérlegek kalibrálását (vagy hitelesítését) 2 évente meg kell ismételni a Kormányhivatal metrológiai osztályának közreműködésével.