+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Homlokrakodó mérlegek

RAKODÓMÉRLEGEK, KANÁLMÉRLEGEK, TELESZKÓPOS RAKODÓ-MÉRLEGEK

 

    Homlokrakodó kanálmérleg

A homlokrakodó kanálmérleg kiválasztáskor két fő szempontot kell figyelembe venni, habár a széles palettán nem egyszerű eligazodni. Sokan a „legjobb” mérleget, többen a „legolcsóbbat” kínálják.

A mi filozófiánk szerint, két dolgot kell a beruházó tulajdonosnak átgondolnia a vásárlás előtt:

    milyen funkcióra kell neki a mérleg, és

    mennyi ideig kívánja azt használni?

Az első kérdésre a választ maga találja meg, hiszen, ha kis forgalmú helyre, szakaszos rakodásra kell a mérleg, más típus javasolt, mint egy folyamatos berakodást végző munkagép esetében. Nem mindegy, hogy a berakodás után a teherautót hídmérlegen még visszamérik, és ott készül el a hivatalos mérlegjegy, vagy ezt már maga a kanálmérleg biztosítja.

 

Statikus homlokrakodó mérleg:

A mérés az emeléskor történik, a kijelölt referencia magasságban a gém emelését meg kell állítani, majd a mérlegelést követően a mért adatot manuálisan rögzíteni, illetve ezután folytatható az emelés és a rakodás.

Dinamikus homlokrakodó mérleg:

A dinamikus mérlegek jellemzője, hogy egyenletes emelés közben, automatikusan kiszámítják a kanálban lévő anyag tömegét (egy referencia ponton áthaladás közben, emelés közben), majd a mért adatot automatikusan összegzi és beírja az addig a teherautóra felrakott súlyokhoz. Ezzel a mérés nem akadályozza a felrakodást, felgyorsul, és nem szükséges fejben számolni a berakott mennyiségeket, tisztán látszik, hogy mennyi anyagot kell még rakni.

Mindkét esetben – az opcióban szállított nyomtatóval – a mérési összegek mérlegjegyre nyomtathatók.

Fontos, hogy a számtalan szolgáltatásból mit szükséges használni? Kell-e a vevők, teherautók, anyagok adatait a nyomtatáson rögzíteni, illetve tárolni a mérési adatokat hosszabb időre. Kérdéses, az adatok későbbi feldolgozásához azokat át kell-e adni egy számítógépes rendszer felé, és az adatátvitel milyen gyorsan és rendszerességgel kell megtörténjen.

Eldöntendő, hogy a gép milyen terepen fog dolgozni, szükségesek-e a terep dőléséből adódó pontatlanságok kiküszöbölése, hiszen 3-5°-os dőlések felett, a mérések pontossága csökken. Hitelesnek kell-e lennie a mérlegnek, vagy elegendő csak a hitelességi osztálynak megfelelő mérleget választani?

A második, időtartamra vonatkozó fő szempont alapvető kérdés, hiszen a nem európai gyártású mérlegek karbantartása, illetve a nem stabil hazai jelenléttel, képviselettel rendelkező márkák a későbbiekben – tapasztalatok szerint – problémás lehet, például a képviselet megszűnése után a mérlegek újra kalibrálása jelentős költséget tehet ki, ha osztrák, vagy szlovák szakembereket kell a helyszínre rendelni.

A beépített memória-tárhellyel ,vagy adatbázissal rendelkező rakodómérlegek számos előnyt jelentenek, hiszen az előre rögzített Vevő nevek, Teherautó rendszámok azonnal nyomtathatók a mérlegjegyre. Legtöbb esetben a nyomtató akár utólagosan is beépíthető vagy megvásárolható.

A nyomtatáskor a mérlegek automatikusan sorszámozzák a mérlegjegyeket, folyamatosan növekvő számsorrendben, ezzel a visszaélések lecsökkenthetők, hiszen a mérleg nullázásához el kell végezni a nyomtatást. A nyomtatási példányszám szoftveresen programozható.

Összefoglalva:

Telephelyi rakodások mérése, egalizálás, hídmérleg előtti pontos rakodásra az ún. Kontroll mérlegeket javasoljuk.

Önálló kiadáshoz, külső munkaterületi munkákhoz, a mérlegjegy alapján történő elszámoláshoz / számlázáshoz a Hitelesített mérlegeket kínáljuk.

Egyszerű, napi pár alkalommal történő méréshez optimális és gazdaságos megoldást kínálnak a Statikus rakodómérlegek.

Folyamatos és gyors berakodásokhoz a Dinamikus rakodómérlegek javasoltak.

Munkaadatok és memóriák kezelése és nyomtatása esetén az adatbázissal rendelkező mérlegek kerülhetnek szóba.

Ezen kérdések tisztázásában is tudunk segítséget nyújtani Önöknek, hiszen elkötelezetlen szakszervizként mi ismerjük a fenti kérdésekre a megfelelő válaszokat.

Ajánlásunk – milyen mérleget válassz a megfelelő célra?

FUNKCIÓ  JAVASOLT RAKODÓMÉRLEG 
Napi néhány rakodás, opciós nyomtató, egyszerű kezelés (Homlokrakodók)  EuroWeigh LTP 
Gyors, automata összegzés, dinamikus rakodás (Homlokrakodók)  Euroweigh 300 
Gyors, automata összegzés 2 memóriával, dinamikus rakodás (Homlokrakodók és teleszkópos rakodók) 

 

EuroWeigh Alpha10  

EuroWeigh Alpha10 TELE 

Hiteles mérés és nyomtatás 2 memóriával, dinamikus rakodás (Homlokrakodók) 

 

EuroWeigh Alpha50 

Hiteles mérés és nyomtatás 5 memóriával és adatbázissal, dinamikus rakodás (Homlokrakodók és teleszkópos rakodók) 

 

EuroWeigh Tamtron Power100 

EuroWeigh Topcon Alpha100 

EuroWeigh Topcon Alpha100 TELE 

Vállalati adatkezeléshez távoli eléréssel és adatgyűjtéshez 

 

EuroWeigh Topcon Alpha100 

 

A fejlettebb, saját adatbázissal rendelekző mérleg modelljeink (pl. Topcon Alpha10 vagy Alpha100) nem csupán pontos, helyi mérési adatokat képes megadni, nyomtatni, de ezek az adatok távoli számítógépre vagy mobiltelefonra is alapértelmezetten eljuttathatóak. Az EuroWeigh irodai szoftverünk segítségével a mérési adatok távoli nyomtatásba helyezhetőek, vagy összesíthetők, és a kiterjedt riport-rendszer akár a napi, óránkénti vagy kezelőnkénti hatékonyságot, teljesítményt és munkát is képes kimutatni: EuroWeigh szoftver

Kiemelt kínálatunk: 

Az RDS Loadmaster α100 legmodernebb CAN-alapú rendszerével teljesen új mércét állít fel a rakodómérlegek piacán. Áttörő inklinométeres szenzortechnológiát egyedi jelfeldolgozási technikával ötvözve a legmegbízhatóbb mérési információkat szolgáltatja – gyorsan és hitelesen. 

Minden idők legnagyobb figyelmét fordítva a termelékenységre, a RDS Loadmaster α100 rakodómérleget a leggyorsabb rakodási feladatokra tervezték a legnehezebb munkakörülményeket kiszolgálva. 

Az új műszaki és szenzortechnológiák segítségével kompenzálja a talaj meredekségéből, vagy korlátozott rakodási területből fakadó mérési hibákat, ezzel csökkentve a rakodási időt, maximalizálva a rakodási volument és az óránkénti teljesítményt. 

7″-os rezisztív, színes, érintőképernyős kijelzővel és fizikai gombokkal egy modern, ergonomikus kezelőfelületet kínál felhasználójának. Ikonos, magyar nyelvű menürendszere pedig még egyszerűbbé teszi a minden napi rutint. 

Akár 10 különböző szerelék hozzáadható (kanál, villa stb.), illetve utólag is könnyen áttelepíthető egy másik homlokrakodóra, teleszkópos rakodóra. A rendszer mindössze 4 nyomásérzékelő szenzor és inklinométerek segítségével folyamatosan méri a hidraulikanyomást, illetve a gém és kanálszár egymáshoz képesti elmozdulását a mérési folyamat alatt, így a legpontosabb eredményeket szolgáltatja.  

Minden beérkező jelet az RDS Smart Box dolgoz fel és tárol, az eredményül kapott mérési adatok pedig innen kerülnek továbbításra a vezetőfülkébe helyezett terminálba, tehát a fejegység sérülése vagy cseréje esetén a mérési adatok és eredmények nem vesznek el. Az SQL adatbázis kezelés 8 referenciamezővel, számtalan virtuális bemenetnek ad teret, többek közt anyag, vevő, teherautó, helyszín, célirány, projekt, anyagrecept, stb. kezelésére. 

A videobemenet lehetővé teszi a váltást a tolató vagy fedélzeti kamera és a mérési kijelző között, így nincs szükség további kijelzőkre, helyet spórol a kabinban. 

Alap funkciók 

 • Céltömeg/rakodási maximum beállítás 
 • Hidraulikaolaj-hőmérséklet kompenzáció és extra kanálszenzor 
 • Tolatókamera, USB és SD kártya bemenet és XML fájltípusú adatkiolvasás, memóriabővítés 
 • Állítható mérési magasság a kényelmes rakodásért 
 • Rugalmas tára 
 • Kalibráció finomítás 
 • Egyszerre 10 szerelék (kanál, villa) kezelése 
 • Statikus és dinamikus mérési mód 
 • Gyorsmenü 5 elmentett munka folytatásához 
 • Beállítható hangos riasztás töltésmaximumhoz 
 • Munkaszüneteltetés  
 • Magyar nyelvű menü 

További extrák 

 • GPS alapú termékfelismerés - opció 
 • Vonalkódolvasó - opció 
 • Fedélzeti nyomtató csatlakoztatás - opció 
 • RDS iSOSYNC kétirányú kommunikáció PC szoftverről 3G vagy Wifi vezeték nélküli csatlakozással a központi irodához - opció 
 • EuroWeigh szoftver kétirányú kommunikáció PC szoftverről 3G vagy Wifi vezeték nélküli csatlakozással a központi irodához - opció 

  2 év gyártói garancia, professzionális szerviz és karbantartás hálózat.