+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Hídmérlegek

Vasbeton RAM hídmérleg

Vasbeton RAM hídmérleg

Az EUROBRIDGE RAM egy nagy teherbírású, a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő vasbeton hídmérleg, amelyet a leggyorsabban tudnunk készre telepíteni. A 6 méter hosszú és 3 méter széles vasbeton elemek közvetlenül az építési helyszínen kerülnek kiöntésre,...

Vasbeton COMPACT hídmérleg

Vasbeton COMPACT hídmérleg

Az EUROBRIDGE COMPACT egy nagy teherbírású, a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő vasbeton hídmérleg, amelyet a leggyorsabban tudunk készre telepíteni. A 6 méter hosszú és 3 méter széles vasbeton elemek közvetlenül a gyárban kerülnek kiöntésre, majd egyben...

Mobil UNITED hídmérleg

Mobil UNITED hídmérleg

Az EUROBRIDGE UNITED egy nagy teherbírású, a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő, könnyen áttelepíthető mobil acélszerkezetes hídmérleg, amelyet a leggyorsabban tudnunk készre telepíteni. A 6 méter hosszú és 1 méter széles járóelemeket közvetlenül a gyárból...

Acél UNITED PRO hídmérleg

Acél UNITED PRO hídmérleg

Az EUROBRIDGE UNITED PRO egy nagy teherbírású, a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő, könnyen áttelepíthető mobil acélszerkezetes hídmérleg, amelyet a leggyorsabban tudnunk készre telepíteni. A 6 méter hosszú és 3 méter széles járóelemeket közvetlenül a...

Hídmérleg szoftver

Hídmérleg szoftver

EUROBRIDGE célok: Bejövő és kimenő fuvarok adminisztrációja Automatikus rendszám-felismerés opció Pontos vevőnyilvántartás és fuvarkezelés, elszámolás az Ügyfelekkel Vezetői riportok: termelési és tevékenységi jelentések EKÁER és vállalati ERP kapcsolat – automata...

A megfelelő hídmérleg kiválasztása előtt számos tényezőt kell figyelembe venni. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos szempontot:

1. Terhelési kapacitás: Először is, mérlegelni kell, hogy mekkora terhelést kell mérni a hídmérlegen. Fontos tudni, hogy mekkora maximális terhelést kell a mérlegen elhelyezni, hogy a megfelelő kapacitású hídmérleget választhassuk. Az elhanyagolt terhelési kapacitás komoly pontatlanságokhoz és meghibásodáshoz vezethet.

2. Méretek és elhelyezés: Fontos meghatározni a hídmérleg elhelyezéséhez rendelkezésre álló helyet. A mérleg méreteinek és formájának kompatibilisnek kell lennie a rendelkezésre álló területtel. Érdemes megfontolni az alapok és a stabil rögzítés szükségességét is a pontos mérés és az optimális működés érdekében.

3. Pontosság: Az alkalmazási igényektől függően el kell dönteni, hogy mekkora pontosság szükséges a méréshez. Különböző hídmérlegek különböző pontossági osztályokkal rendelkezhetnek. A magasabb pontossági osztályok általában magasabb árkategóriába tartoznak, ezért fontos meghatározni a megfelelő kompromisszumot a pontosság és az ár között.

4. Környezeti tényezők: Fontos figyelembe venni a környezeti tényezőket, amelyekre a hídmérlegnek ellenállónak kell lennie. Ez lehet magas hőmérséklet, nedvesség, por vagy agresszív vegyi anyagok jelenléte. Bizonyos iparágakban speciális hídmérlegek kaphatók, amelyek ellenállnak a környezeti hatásoknak és biztosítják a hosszú távú megbízható működést.

5. Kommunikációs lehetőségek: A modern hídmérlegek gyakran rendelkeznek kommunikációs lehetőségekkel, például USB, Ethernet vagy RS-485 interfésszel, amelyek lehetővé teszik a mérési adatok továbbítását számítógépekhez vagy egyéb rendszerekhez. Érdemes megvizsgálni, hogy a kiválasztott hídmérleg rendelkezik-e a szükséges kommunikációs funkciókkal az adatok hatékony feldolgozására és kiértékelésére. Ma már nem elegendő egy „hagyományos” mérlegszoftver beszerzése, hiszen a hatékony vezetői riportok és a felhő-alapú szolgáltatások a világon bárhol elérhetővé, ezzel biztonságossá teszik a mérleget és az üzemet.

6. Megközelítés, használati mód: A hídmérleg kiválasztásánál egyik legfontosabb szempont, hogy a mérleget állandó vagy ideiglenes helyre akarják telepíteni: az acélszerkezetes, moduláris összeállítású hídmérlegeink akár stacioner akár mobilizálható változatban is elérhetőek, könnyen elmozgathatók más helyszínre, telephelyre vagy depókba. Az aknába épített mérlegek a tartós, hosszú távú megoldásra készülnek, és a két modell (előre gyártott vasbeton vagy helyszíni öntésű vasbeton hídmérleg) erre értékálló megoldás.

7. Anyagminőség, elektronika: acélszerkezetű és vasbeton mérlegtesteket szinte bárki képes gyártani, viszont az ellenőrzött anyagminőség és gyártási technológia nem kíván különösebb magyarázatot, a nagyértékű termék hosszú távú használata során. A mérlegelektronika is érkezhet minősített gyártótól vagy másodlagos fejlesztőktől, de a precíz és Európában is akkreditált gyártók jelentik a megbízható megoldást a felhasználóknak.

A HITELESÍTÉSRŐL:

A hídmérlegek első hitelesítését, az üzembe helyezéskor a gyártó vagy annak akkreditált képviselője végzi el. Minden esetben be kell vonni a szabvány szerint is elfogadott és minősített, hiteles etalon vagy próbasúlyokat (megfelelő és előírt tömeggel). A mérleg első hitelesítése maga a kalibráció is, amely során a végső pontosság és megfelelőség előáll. A nem megfelelően elvégzett hitelesítési teszt után a felhasználók és a kiállító cég is jelentős bírsággal sújtható.

Magyarországon a hitelesítés két évig érvényes, majd ezt követően az állami Kormányhivatalok kirendelt szakértői jelenlétében kell kétévente azt ismételten elvégezni.

A hitelesítést minden esetben az 1991. évi XLV. Törvény 127/1991.(X.9.) Kormányrendelet IV. fejezet Tv. 7.§.(4) bekezdéssel összhangban végezzük el

Első hitelesítés üzembehelyezéskor: Etalonokkal, végzi EuroScale Kft (Zrt)

Újrahitelesítés: Minden követő 2. évben, Kormányhivatal ellenőrzésével bármely helyi, hídmérleg-hitelesítéssel foglalkozó vállalkozás

 

Az EuroBridge hídmérlegek általános jellemzői és előnyei más hídmérlegekkel szemben:

 • A hídmérleg alacsony karbantartású
  • Az EuroBridge hídmérleg különösebb karbantartást nem igényel. A kétéves hitelesítési periódusban elegendő a mérleg ellenőrzése, esetleges utánállítása.
  • A mérőcellák elhelyezése olyan, hogy külső megközelítése a mérleg bontása vagy mozgatása nélkül, néhány percen belül elvégezhető.
  • Esetleges baleseti deformáció, vagy túlterhelés esetén is elemenként javítható vagy cserélhető, igen alacsony költséggel
 • Könnyen tisztítható: a kiemelt és osztott acélszerkezet könnyen elérhető és tisztítható, iszapgyűjtő, kármentő kiépítése nem szükséges, egyszerű magasnyomású mosóval manuálisan tisztítható, a felület gépi tisztítással is mentesíthető a szennyeződésektől
 • Méréshatára 60 tonna, amely 8 db mérőcellán keresztül kerül átterhelésre az alapra
 • Helytakarékos: a befoglaló méretek
  • Üzemi mérőfelület 3 m x 18m
  • Teljes felület 3 m x 26 m (kiemelt mérleg esetében feljáró rámpákkal)
 • Biztonsági megfelelőség:
  • A hídmérleg acélszerkezete maximálisan 90 tonna összeterhelésre túlméretezett. A felhajtó rámpáknál és a mérlegtest teljes hosszában kerékvezetők kerülnek felépítésre a véletlenszerű lecsúszás megakadályozására, biztonsági sárga oldalfestéssel szállítjuk megfelelve az előírt munkavédelmi követelményeknek.
  • A mérleg kiépítése villámvédelemmel együtt kerül megoldásra 4 db földelő szonda kiépítésével a telepítéskor.
  • Keréktámasz opció: lefutás ellen felszerelhető oldalvezető korlát
 • Javasolt / Lehetséges opciók:
 • Hídmérleg kiszolgáló EUROBRIDGE Portaprogram PC szoftver:
  • SQL Adatbázis kezelése – adatfogadás és adatátadás vállalati ERP rendszerbe (csv output)
  • Hídmérleg automatikus adatfelvétel RS485/RS232
  • Kezelői felület:
  • Tömeg – járműadatok – szállítási adatok – kameraképek
  • 2 db digitális kamera bemenet (opciós rendszámfelismerés)
  • Szállítólevél készítő program, mérlegjegy program
  • EKÁER modul (automatikus online EKÁER lekérés) opció
  • VIR vezetői információs rendszer – programozható vezetői riportok
  • csv formátumban illesztés adatátvitelre vállalati ERP rendszerhez
  • vállalati ERP-integráció opciós lehetőség – Interface ERP vállalatirányítási rendszerhez (egyedileg)
 • DTC dinamikus forgalomirányító rendszer (sorompók, lámpák)
 • Fellépő rámpa a sofőrök ki- és beszállását könnyítendő és a munkabiztonságot növelendő, a hídmérleg oldalára építve, 1000x1500mm, védőkorláttal és csúszásmentesített felülettel
 • IP kamera-szett (2 db) automatikus rendszámfelismeréshez EUROBRIDGE programhoz
 • Beléptető sorompó (2 db) és forgalomirányító jelzőlámpa (2 db kétszínű, piros-zöld)
 • Nagyméretű külső IP68 mérlegkijelző

EUROBRIDGE HÍDMÉRLEG ALAPOZÁSOK

A mérlegek alátámasztására többféle alapozási megoldást javaslunk, kínálunk:

Mobil gerenda-alapozás: időszakos kiépítéshez és kisebb vagy átlagos forgalomhoz javasolt. Ebben az esetben a mérőcellák és a felhajtók alá daruzható, 4mx1m-es betonlemezeket tudunk szállítani. A helyszínen így csupán egy 40cm megfelelő rétegrenddel kialakított, tömörített zúzottkő ágyazatot kell kialakítani, majd a betonlemezeket szintezve lefektetni.

Javasolt modellek: EuroBridge Compact, United és United-PRO 

Síkalapozás (Slab): általánosan ajánlott, igényes és teherbíró alapozás közepes és nagyobb forgalomhoz. A síkalapozásnál a hídmérleg tervezett helyére egy 4x28m alapterületű, síkra szintezett, helyszíni öntésű vasbetonlemezt építünk.

Javasolt modellek: EuroBridge United és United-PRO 

Akna kiépítése: abban az esetben, amikor a helyszükséglet vagy keresztforgalom miatt a hídmérleget a talajszinttel egymagasságban kell elhelyezni, a mérlegszerkezetet megfelelően kiképzett aknába telepíthető.

Javasolt modellek: EuroBridge Compact, RAM és United-PRO