+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Hátsó kamera

A hátsó kamerák az egyik leggyakoribb és legfontosabb részei a járművek kamerarendszereinek. Ezek a kamerák általában a jármű hátsó részére vannak szerelve, és segítenek a járművezetőnek a jármű hátsó területének látásában és manőverezésében. Itt van néhány fontos dolog, amit érdemes tudni a hátsó kamerák használatáról:

1. Biztonságos tolatás: A hátsó kamera segítséget nyújt a biztonságos tolatáshoz. Amikor a járművezető hátramenetbe kapcsol, a hátsó kamera automatikusan aktiválódik, és valós idejű képet jelenít meg a jármű hátuljáról. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy lássa a hátsó területet, beleértve az akadályokat, járműveket vagy gyalogosokat, amelyek mögé átláthatatlanul tolatna.

2. Vakfoltok csökkentése: A hátsó kamera segít csökkenteni a vakfoltokat a jármű hátsó részén. A hagyományos visszapillantó tükrökkel vagy a belső tükörrel nem mindig könnyű észlelni az alacsonyan elhelyezkedő vagy kisebb méretű tárgyakat. A hátsó kamera valós idejű képet biztosít, ami lehetővé teszi az ilyen tárgyak felismerését és elkerülését.

3. További információk: A hátsó kamera további információkkal szolgálhat a járművezetőnek. Például segíthet a parkolásban, mivel a képernyőn megjelenő vonalak és távolságmérők segítik a pontos pozícionálást. Ez elősegíti a biztonságosabb és hatékonyabb manőverezést.

4. Éjszakai látás: Sok hátsó kamera rendelkezik éjszakai látással vagy infravörös világítással, ami lehetővé teszi a vezető számára, hogy még sötétben is lássa a hátsó területet. Ez hasznos lehet például parkoláskor vagy alacsony fényviszonyok mellett.

5. Kijelző és figyelmeztetések: A hátsó kamera képét általában a jármű fedélzeti kijelzőjén jelenítik meg. A képernyőn megjelenhetnek vonalak vagy távolságmérők, amelyek segítenek a helyes távolság és irány meghatározásában. Ezenkívül néhány rendszer (ld. AI kamerák) képesek a járműveket és a gyalogosokat is külön azonosítani és speciális jelzéssel figyelmeztetni a gépkocsivezetőket.

A különböző kialakítású kameráknak és kijelzőknek köszönhetően, minden alkalmazásra találunk megoldást, az egyszerű rendszerektől a rendszámtábla kamerákon keresztül a tükör képernyőkig. A kamerák IP69K por- és vízállósággal rendelkeznek így a legzordabb körülmények között is képesek dolgozni, ezenfelül rendelkeznek éjjellátás funkcióval amelynek köszönhetően rossz fényviszonyok között is kiváló képminőséget nyújtanak a biztonság érdekében. A képernyők egyszerű kezelőfelületet és kiváló képminőséget biztosítanak, akár 2-4-6-8 kamera képének fogadására is alkalmasak típustól függően és speciális megjelenítésekre is alkalmasak, mint a gyalogosfelismerő funkció, vagy a rendszerhez csatolható radar sávjainak megjelenítése.