+36 70/640-8888

info@euroscale.hu

Gyalogosfelismerő AI kamera

Az „AI alapú gyalogosfelismerő kamera” kifejezés arra utal, hogy a kamera olyan mesterséges intelligencia (AI) technológiát használ, amely képes felismerni és azonosítani a gyalogosokat a képeken vagy videófelvételeken. Az AI alapú gyalogosfelismerő kamera rendszerek általában a következő folyamatokat hajtják végre:

1. Érzékelés: A kamera érzékelési technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy észlelje a gyalogosok jelenlétét a képeken vagy a videofelvételeken. Az érzékelés lehet alapul venni például a gyalogosok alakját, méretét, mozgását vagy más jellemzőit.

2. Felismerés: Az AI algoritmusok elemzik az érzékelt adatokat, és felismerik a gyalogosokat a többi objektumtól vagy háttértől. Ez azonosítja a gyalogosok pozícióját, irányát és egyéb jellemzőit.

3. Klasszifikáció: Az AI algoritmusok osztályozzák a felismert gyalogosokat, hogy megkülönböztessék őket más objektumoktól. Például megkülönböztethetik a gyalogosokat az autóktól vagy a kerékpároktól.

4. Követés: Az AI alapú gyalogosfelismerő kamera képes lehetőség szerint követni a gyalogosok mozgását a képek vagy videofelvételek során. Ez lehetővé teszi a gyalogosok mozgásának nyomon követését és további információk rögzítését, például sebességet vagy irányt.

Az AI alapú gyalogosfelismerő kamerák széles körben használhatók közúti biztonsági rendszerekben, közlekedési irányításban, okos városi megoldásokban és más alkalmazásokban. Ezek a kamerák segítenek a gyalogosok biztonságának javításában, a közlekedési szabálytalanságok észlelésében és az autonóm járművek navigációjában.