+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Gázolaj kezelés és tárolás

A mobil munkagépek esetében az üzemanyag tankolás sokszor nem megoldható a hagyományos módon a benzinkutakon. A magáncélú felhasználásra alkalmazott mobil „töltőállomások” egyszerű és hatékony, valamint ellenőrizhető módon teszik lehetővé teszi a járművek gyors és biztonságos töltését. A munkaterületeken, bányákban vagy mezőgazdasági egységekben telepített gázolaj-töltő állomásokon még mindig általános, hogy lakattal, zárakkal védik az üzemanyagot, és kizárólag csak egyes felelős személyek közreműködésével történhet meg a tankolás.

A korszerű állomásokon már elektronikus védelemmel és automata adagolással lehet költségmentesen és maximális biztonsággal elvégezni a tankolást, hiszen ezen rendszerek minden csepp üzemanyag vételezését rögzítik adott munkagéphez, személyekhez vagy felhasználási helyekhez, kimutatásokat és jelentéseket készítenek – sőt akár figyelmeztető vészjelzéseket is tudnak küldeni ha illetéktelen beavatkozás vagy kirívó felhasználási esemény történik.

Az alábbi funkciókat teszi lehetővé: az töltendő mennyiség előzetes kiválasztása, az összes kiszállított és az egyes kiszállítások megtekintése, a kiszállítások rögzítése. A rendszer LAN kapcsolattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyamatos kommunikációt a szoftverrel, a távoli konfiguráció fogadását és a kiszállítások jelentésének küldését. A MecGest akár 200 felhasználót is kezelhet. A felszerelés tartalmazza a fúvókatartót, az automata szivattyú be-/kikapcsolásához mikrokapcsolót, az automata fúvókát forgatható csatlakozóval és kivehető tömlőtámasztót. A felszerelést rögzíthetővé lehet tenni a talajhoz.

 

A „hordozható”, az ADR szabályozás „alatti” (200 liter) kapacitású mobil töltőállomások egyszerűen egy kistehergépkocsiba berakhatók, és a kisebb munkagépek tankolása ellenőrzötten és tiszta módon megoldható.

A kombinált – Diesel-olaj és AdBlue – adagolóállomások mindkét folyadékot tartalmazzák, és megfelelő elszámolással lehet ezeket a mobil eszközökbe betankolni.

Kombinált tartály dízel és AdBlue® szállításához magáncélú felhasználásra teljes mentességgel az ADR szabályozás szerint. Polietilénből készült, erősített, zárható fedéllel. Dízel részleg alumínium töltődugóval és integrált biztonsági szeleppel, az AdBlue® rész polietilén dugóval. Tartályszint kijelzővel és a dízel rész szívószűrővel van ellátva. A tartályon kialakítása olyan, hogy targoncával vagy békával felemelhető legyen, amikor teli, és fogantyúk vannak a felemeléshez, arra az esetre, amikor üres. A rögzítőszíjak helyezésére résnyílások vannak a támasztó alapon. A dízel és AdBlue® részlegek 4 m hosszú tömlővel vannak ellátva és csipeszekkel a tápellátáshoz való csatlakozáshoz az akkumulátorhoz.

A mobil „üzemanyagkutak” választhatók 230V egyfázisú, váltóáramú áramellátással vagy 12V és 24V egyenáramú áramellátással, függően attól, hogy milyen rendelkezésre álló elektromos hálózatról kívánjuk azt üzemeltetni. (pl. személyautó, mezőgazdasági vagy kisgép: 12V, teherautó, munkagépek: 24V, telepi villamos hálózat: 230 VAC.