+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

Fém pályavédő burkolat

A fém pályavédő burkolatok olyan kritikus elemek az ipari berendezések számára, amelyek számos előnyt nyújtanak a gépek és munkavállalók számára egyaránt. Ezek a burkolatok részletesen tervezettek és gyártottak, hogy megfeleljenek az ipari környezetek szigorú követelményeinek.  

Bízd szakértőinkre az ezzel kapcsolatos feladatokat, és légy biztos abban, hogy berendezéseid megfelelően védettek és készen állnak a hatékony munkavégzésre! 

Ismerd meg a fém pályavédő burkolatok alkotóelemeit és fontosságát! 

Összetevők:

 • Erősített fémlemez: 

A pályavédő burkolatok alapja az erősített fémlemez, amely kiemelkedően tartós anyagból készül. Ez a réteg biztosítja a burkolat szilárdságát és stabilitását, ellenállva a mechanikai hatásoknak és a környezeti tényezőknek. 

 • Rögzítő elemek:  

A pályavédő burkolatot gondosan rögzítjük a géphez speciálisan tervezett rögzítő elemek segítségével. Ez biztosítja a burkolat stabil és biztonságos illeszkedését.

 • Ellenálló bevonat: 

A fém burkolatokat különleges bevonattal látjuk el, amely növeli az ellenálló képességüket a korrózió, a kémiai hatások és egyéb károsodások ellen. 

Fontosság:

 • Munkavédelem és biztonság: 

A Fém pályavédő burkolatok megakadályozzák a munkavállalók véletlen érintkezését a gépek mozgó alkatrészeivel, biztosítva ezzel a munkavégzés biztonságát. 

 

 • Gép védelem és hosszú élettartam: 

A megfelelően tervezett és felszerelt burkolatok hosszú élettartamúak és hatékonyan védik a gép alkatrészeit a mechanikai hatásoktól és környezeti károsodásoktól. 

 

Ismeret: 

A fém pályavédő burkolatokban található kopóalkatrészek olyan részek vagy elemek, amelyek fokozott mechanikai igénybevételnek vannak kitéve és hajlamosak elhasználódni vagy károsodni a gép működése során. Ezeknek az alkatrészeknek a cseréje vagy javítása fontos a pályavédő hosszú élettartamának és hatékony működésének biztosítása érdekében. 

Néhány példa a fém pályavédő burkolatokban található kopóalkatrészekre: 

 • Súrlódásvédelmi elemek: Ezek a részek olyan területeken találhatók, ahol a gép mozgó alkatrészei közvetlenül érintkeznek a burkolattal. Például csapágyak, vezetők, görgők, rezek, vagy tengelyek lehetnek ilyenek.
 • Tömítések és szigetelőelemek: A fém pályavédő burkolatokban található tömítések és szigetelőelemek „lehúzók” védik a gép alkatrészeit a nedvességtől, por- és szennyeződésektől.  
 • Súrlódásvédelmi bevonatok: Bizonyos területeken speciális bevonatokat alkalmaznak, amelyek növelik a kopásállóságot és védelmet nyújtanak a súrlódás ellen. 
 • Keményfém betétek vagy védőelemek: Azokon a területeken, ahol nagyobb kopás jelentkezik, gyakran keményfém betéteket vagy védőelemeket alkalmaznak a fém burkolatokon. 

Ezen kopóalkatrészek rendszeres ellenőrzése, karbantartása és szükség esetén cseréje elengedhetetlen a pályavédő hosszú élettartama és hatékony működése szempontjából. A gyorsan kopó alkatrészek időben történő cseréje megakadályozhatja a további sérüléseket és károkat a pályavédőben, valamint növeli a munkavállalók biztonságát.

Szolgáltatásaink:

Cégünk vállalja különböző típusú fém pályavédő burkolatok: 

 • Gyártását 

Egyedileg gyártjuk, illetve egyes szériákhoz forgalmazzuk.  

Már kész gépekhez is gyártunk fém pályavédő burkolatokat meglévő tervek szerint! 

Technikai megoldásokat kínálunk egyedi teleszkópos burkolatokra, valamint teljes belső burkolatrendszerekre új gépek fejlesztésekor. 

 • Helyszíni felmérését 
 • Felszerelését 
 • Javítását
 • Karbantartását

Javítás menete: 

 1. Felmérés és értékelés:

Az első lépés a pályavédő burkolat felmérése és állapotának értékelése. Ez a folyamat lehetőséget ad arra, hogy meghatározzuk, mennyire sérült vagy elhasználódott a burkolat. A felmérés során két módszert alkalmazunk: 

 • Helyszíni felmérés alapján: 

Szakértő munkatársaink személyesen mennek el a megadott telephelyre és a helyszíni vizsgálat során megállapítják a burkolat állapotát.  

 • Beküldött burkolat alapján:  

Amennyiben a partner preferálja, elküldheti hozzánk a burkolatot és mi telephelyünkön végezzük el a felmérést. 

 

Ezek alapján meghatározzuk, hogy a burkolat javítható-e költséghatékonyan. 

  1. Javítás vagy új gyártás:
 • Javítás

Amennyiben a felmérés alapján kiderül, hogy a burkolat javítható költséghatékonyan, elkészítünk egy ajánlatot a javításra. A javítási folyamat magában foglalja a sérült részek helyreállítását és megerősítését, hogy a burkolat újra optimális állapotban legyen.  

 • Új gyártás:  

Ha a burkolat sérülése olyan mértékű, hogy a javítás már nem lenne gazdaságos, javasoljuk az új burkolat gyártását. Ebben az esetben ajánlatot készítünk az új burkolat elkészítésére, figyelembe véve az ügyfél specifikus igényeit.

Bízd szakértőinkre a pályavédő burkolatokkal kapcsolatos feladatokat, és légy biztos abban, hogy berendezéseid megfelelően védettek és készen állnak a hatékony munkavégzésre! 

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot fém pályavédő burkolatokkal kapcsolatos kérdéseiddel és igényeiddel! 

Mokos Gábor, pályavédelmi rendszerek szakértője
+36308842737
mokos.gabor@euroscale.hu