+36 70/640-8888
info@euroscale.hu
Euroscale logó

DMS vezetőfigyelő rendszer

A DMS (Driver Monitoring System) rövidítés az „vezetőfigyelő rendszerre” utal. A DMS egy olyan fejlett vezetőtámogató rendszer, amely a járművezető figyelmét és állapotát monitorozza a vezetés során. A DMS rendszer segít azonosítani az esetleges vezetési kimerültséget, figyelmetlenséget vagy más vezetési veszélyeztetettséget, és figyelmeztetést adhat, hogy csökkentse a balesetek kockázatát.

A DMS rendszer általában kamera és érzékelők segítségével működik, amelyek figyelik a járművezető arcjellemzőit és viselkedését. Ezek a rendszerek figyelhetik például a járművezető szemmozgását, arckifejezéseit és fejmozgását.

 

Néhány jellemző funkció és alkalmazás a DMS rendszerekben:

1. Figyelmetlenség észlelése: A DMS rendszerek képesek észlelni a járművezető figyelmetlenségét vagy elfáradását. Például, ha a rendszer észleli, hogy a vezető hosszú ideig nem nézett előre, vagy a szemmozgások alapján meghatározott figyelemcsökkenést, figyelmeztetést adhat a vezetőnek, hogy álljon meg és pihenjen.

2. Elterelődés észlelése: A DMS rendszerek figyelik, hogy a járművezető szeme merre néz. Ha a vezető elterelődik és hosszú ideig nem figyel előre, a rendszer képes figyelmeztetést adni, hogy a vezető térjen vissza a vezetésre és a figyelem középpontjába.

 

3. Fáradtság észlelése: A DMS rendszerek figyelhetik a vezető arckifejezését és viselkedését a fáradtság jeleinek észlelésére. Ha a rendszer azt észleli, hogy a vezető álmossá válik, figyelmeztetést adhat a vezetőnek, hogy pihenjen vagy álljon meg biztonságos helyen.

4. Vezetési figyelem felügyelete: A DMS rendszerek folyamatosan figyelik a vezetőt a vezetési folyamat során. Ez lehetővé teszi a rendszer számára, hogy reagáljon, ha észleli a vezető esetleges problémáit vagy figyelmetlenségét, és képes beavatkozni a jármű irányításába, vagy figyelmeztetést adni a vezetőnek

  1. Dohányzás, biztonsági öv használatának és maszk használat ellenőrzése: A DMS rendszerek telefonos applikációval könnyen beállíthatók ezen funkciók ellenőrzésére és riasztások küldésére. 
  • Rögzítés 128Gb-os SD kártyára 
  • Akár beépített GPS és SIM opcióval, flottakezeléshez, távoli eléréshez és videófeltöltéshez