EuroScale Logó

Mindig egy lépéssel az Igények és a Versenytársak előtt!

EuroScale - Szlovák zászló EuroScale - Angol zászló EuroScale - Magyar zászló

Speciális kenőanyagok, karbantartási termékek Karbantartás technika

 


 

A karbantartó anyagokat három nagy főcsoportja osztjuk, és alkalmazás típusonként eltérő, specializált kemikáliákat kínálunk:

A CRC belga vegyianyaggyártó óriásvállalat már 50 éve fejleszt, gyárt és fogalmaz ipari karbantartáshoz szükséges anyagokat. Ma már 3 regionális központtal (USA, Ausztrália és Belgium) dolgozik a piacvezető szerep fenntartásáért. A vegyi anyagok rövid jellemzője a precizitás és a funkcionalitás.
Általánosan elmondható, hogy a CRC annyit ad, amennyit ígér: a palackokban a vegyianyagok CO2 hajtógázzal kerülnek kiadagolásra, azaz a szódás-szifon elvén, így a betöltött tartalom köbmilliméterre annyi, amennyit a palackra írnak. A versenytársakkal szemben ez további előny, hiszen a palack fejjel lefelé is jó működik, nem szökik el belőle a hajtógáz....

 

Az általános kenőanyagok területén abban kínálunk egyedi megoldásokat, hogy a kenőolajak, zsírok spray formában kerülnek forgalomba, ezáltal a kisebb kiszerelésből adódóan alacsonyabb készletekkel dolgozhatnak a karbantartók. Az érzékeny területekre javasolt finom kenőanyagok lágyabb futást, jobb teherviselést, csendesebb járást biztosítanak, például a lánckenés területén (ld. Chain Lube)

A megmunkáláshoz használt vegyi anyagok a lakatos, esztergályos, marós és hegesztési munkák megkönnyítésére, és a szerszámok, gépek megóvására szolgálnak.

A speciális kenőanyagok az extrém terhelésű, vagy hőmérsékletű területekre lett fejlesztve, vagy a felületek rövid és hosszú távú konzerválására használhatóak.

 


Általános és érzékeny területekre javasolt kenőanyagok, szerviz-sprayk:

szilikonolaj - speciális kenőanyagokIndustrial Silicone szilikonolajSzintetikus szilikon kenőolaj műanyag hajtásokhoz és csúszósínekhez, valamint magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Prémium minőségű, stabil szilikon olajok keverékéből álló szilikon kenőanyag. Csökkenti a nem fém alkatrészek súrlódását, kopását, tapadását, akadását, és az általuk keltett zajt. Általános formaleválasztóként is használható. Színtelen, nem kikeményedő réteget képez. 200°C-ig hőálló. Vízzáró réteget képez műanyagon, üvegen, bőrön és textilen. Alacsony felületi feszültsége révén kiváló fedőképesség és mélyebb penetráció jellemzi
teflon spray - speciális kenőanyagDry Lube PTFE száraz kenőanyag, teflon spray

Teflon-spray szárazkenéshez és műanyag súrlódó/mozgó alkatrészek és felületek kenésére. A CRC Száraz Kenőzsír fehér, viaszos teflonrészecskék gyorsan száradó diszperziója, száraz kenőfilmet hoz létre a felületeken. Rendkívüli termális és kémiai stabilitás jellemzi: 260°C-ig hőálló és ellenáll a legtöbb savnak. Egyedülálló tapadás-gátló és szeparációs tulajdonságok jellemzik, kenőanyagként kis sebességeknél és nem túl nagy terheléseknél a leghatékonyabb.
white lithium grease - karbantartási termékekWhite Lithium Grease + PTFE -Fehér Lítium Kenőzsír + PTFE.  Nagyteljesítményű PTFE tartalmú lítium-komplex zsírspray kis sebesség melletti nagy terhelésű alkalmazásokra. Nagy tisztaságú, mérsékelten lágy (NLGI 2), általános célú kenőzsír, amely PTFE tartalmának köszönhetően hosszantartó, egyenletes kenést biztosít fém és eltérő anyagú (fém-műanyag) mozgó alkatrészek között is, kimagasló kopás-, felfröccsenő vízelleni védelemmel és nagyfokú hőállósággal. Vízzáró réteget képez, véd a korrózió és oxidáció ellen, kiválóan tapad, és fehér színének köszönhetően egyszerűen számon tarthatóak a kezelt kenési pontok.alkatrészek
chain lube - speciális kenőanyagokChain Lube és Chain Lube FPS - Normál és Élelmiszeripari Lánckenő. Prémium élelmiszeripari kenőanyag hajtó- és szállítóláncokhoz. PTFE tartalmú, nagy teljesítményű habzó kenőanyag, melynek alapját stabil növényi olajok adják. Nem károsítja az O-gyűrűk anyagát, hatékonyan ellenáll a fröccsenő víznek és megakadályozza a rozsdaképződést. NSF H1 regisztrált készítmény. Habzó formulájának köszönhetően magas fordulatszám mellett sem csepeg, nem folyik, és kiválóan penetrál. 175°C-ig hőálló, színtelen, szagtalan.
foodgrease fps - speciális kenőanyagokFoodGrease FPS - Élelmiszeripari Kenőzsír. Az élelmiszeripar számára kifejlesztett általános célú kenőzsír. Ásványi olaj alapú, mérsékelten lágy (NLGI 2) alumínium-komplex kenőzsír, amely kiválóan ellenáll a felszálló gőznek és párának, a víz kimosó hatásának, és a korrózió minden formájának. 140°C-ig hőálló (rövid ideig 180°C-ig). Átlagon felüli mechanikus és termális stabilitás jellemzi. NSF H1 regisztrált készítmény.
Spray, 400g patronos és vödrös kiszerelésben is kapható.
Rost Flash rozsdaoldó sokk-sprayExtra nagy teljesítményű csavarlazító fagyasztósokk hatással.rost flash rozsdaoldó - karbantartó termékekSegítségével gyorsan kilazíthatók a rozsdás, berágódott csavarok, rögzítők és egyéb mechanikus alkatrészek. A permet azonnal -40 °C-ra hűt, széttörve ezzel a rozsda, a korrózió és a begyantásodott szennyeződések szerkezetét, utat nyitva a nagy tisztaságú, kiváló minőségű penetráló olajnak. A termikus sokk elve révén kiválóan alkalmas pl. csapágyak tengelyre történő felhelyezéséhez is. Szilikon és sav-mentes formula.
Kiválóan alkalmas nagyon berágódott csavarok oldására, vagy tengelyekről csapágyak levételéhez. Az anyagot bőven fújjuk az oldani kívánt kötésre, majd 5 perc várakozás után lazítsa meg azt. Az anyagok eltérő hőtágulása, és a penetráló olaj együttesen kiváló hatást fejtenek ki.
penetrating oil csavarlazítóPenetrating Oil + MOS2 csavarlazító - Extra magas minőségű, molibdén-diszulfid tartalmú penetráló és kenőolaj. Alacsony felületi feszültsége révén gyorsan áthatol a rozsdán, revén, oxid-, és begyantásodott koszrétegen, behatol a legkisebb repedésekbe is, kiszabadítva a beszáradt zsíros szennyeződésektől, és korróziótól berágódott fémalkatrészeket, csavarokat, stb. Tartós, MoS2 alapú védőréteget képez a kezelt felületen, így csökkenti a kopást, megkönnyíti a későbbi szétszerelést. Szilikon-mentes formula. Általános csavarlazításra használjuk, a felfújás után 3-5 perc várakozási idő után a rozsdás kötés oldható.
CRC 3-36 szervizspray és konzerváló anyag - lásd. lent
beltéri korrózióvédőSP-350 beltéri, hosszú távú korrózióvédő - Hosszú távú korrózióvédő, amely zárt térben alkalmazva 2 évig, kültéri, fedett viszonyok között pedig 1 évig garantál védelmet a korrózió ellen. Nagy viszkozitású védőolaj. Vékony penetráló védőfilmet képez, amely nem szárad ki, véd a nedvességtől és a korrozív gőzöktől. Kiszorítja a vizet és a nedvességet és nem folyik le. Befedi a simára csiszolt felületeket és az éles sarkokat is. Relatív hosszú ideig tartó védelmet biztosít. A kezelt termékeket ne raktározzák szabad, fedetlen helyen. Minden fémfelületen alkalmazható. Nem szükséges eltávolítani, mert kenőolajként segíti a bejáratást, beindítást is.
Központi kenőrendszerek átadása után szoktuk kezelni vele a fém alkatrészeket, de alkalmas szerszámgépek ritkábban használt szerszámainak konzerválására is.
sp 400 korrózióvédőSP-400 beltéri, hosszú távú korrózióvédő - Kifejezetten hosszú távú, kültéri korrózióvédő, amely 2 évig garantál
védelmet a korrózió ellen. Viaszos korrózióvédő készítmény. Hatékony, hosszú ideig tartó védelmet biztosít zord időjárási viszonyok között is. Kiváló védelmet biztosít szárazföldi és vízi szállításnál vagy hosszú ideig történő kültéri raktározás során. A viaszos védőfilm nem bomlik el, nem pattogzódik le, és biztos védelmet nyújt a nedvesség, sós víz és egyéb agresszív korrodálókkal szemben. Kőolaj-alapú oldószerekkel hígítva módosítható a viaszos védőréteg vastagsága. Üregvédelemre is kiválóan alkalmas.
3-36 Általános szerviz spray - kenőolaj általános felhasználási területekre. Más általános szerviz spraytermékekkel szemben kimagasló korrózióvédelmet is biztosít, beltéren akár 6 hónapig is! További előnye még víz kiváló kiszorító képessége. A WD-40 gazdaságos konkurenciája, korrózióvédő extrákkal.

Alkalmazható kenőanyagként, erősen szennyezett felületek tisztítására, illetve szerszámok, alkatrészek időszakos konzerválására.

Használata: fújja a tisztítani kívánt felületre, képezzen vékony fedőréteget, majd 1-2 perc múlva erős folyadéksugárral tisztítsa le a felületet. Szükség szerint törölje át száraz ronggyal. Konzerváláshoz egyenletesen terítse szét a terméket a felületen, majd tárolja be a szerszámot, terméket.
5-56 + PTFE szervizspray teflon adalékkal: Univerzális Teflonos Kenőanyag Többcélú, PTFE adalékolt szervizspraykarbantartó olaj professzionális ipari felhasználásra. PTFE tartalmánál fogva fokozott kenési potenciál jellemzi, nagy terheléssel járó ipari körülmények között is. Víztaszító hatásánál fogva kitűnően véd a korrózió, ellen; megakadályozza az elektromos berendezések páralecsapódás ill. nedvesség miatti rövidzárlatát. Kiválóan penetrál, így gyorsan kiszabadítja a berágódott csavarokat. Tisztítja a megmunkálás során beszennyeződött fémfelületeket.
 


SuperCut II -supercut II Fúró-, vágó- és üregelő spray, kézi és gépi fúrásokhoz, kisebb teljesítményű menetfúrásokhoz (kézi), minden acél, vas, és alumínium anyaghoz. A hatékony munkavégzést segíti: keni a megmunkálás során a vágott felületet, hűti a szerszám élét, megnövelve ezzel az élettartamot. Gyakorlatban csökkenti a fúrószár törésének esélyét, csökkenti a szerszám költségeinket.Klórmentes, nagy teljesítményű vágó folyadék. Csökkenti a súrlódáskor keletkező hőt, és elvezeti azt a szerszámtól, így hűtve azt. Segít eltávolítani a keletkező fémforgácsokat a megmunkálás helyéről. Megnöveli a szerszám élettartamát és megelőzi a frissen forgácsolt felületek korrózióját.


Super Tapping Fluid - nagyteljesítményű mentvágó folyadék kézisuper tapping fluid és gépi menetfúrásokhoz. Nagy viszkozitású vágófolyadék extrém nehéz fémmegmunkálási műveletekhez. Klórmentes, nagy teljesítményű vágófolyadék. Nagy nyomású alkalmazásokhoz tervezték, így ideális a nagy megterhelést okozó megmunkálásokhoz, pl. menetfúrás és metszés, mély furatok elkészítése, stb. Csökkenti a súrlódáskor keletkező hűt, elvezeti azt a szerszámtól így hűtve azt. Segít eltávolítani a keletkező fémforgácsokat a megmunkálás helyéről. Megnöveli a szerszám élettartamát és megelőzi a frissen megmunkált felületek rozsdásodását.
Rust Remover -rozsdaeltávolító és passziváló folyadék. Eltávolítja a revét és/rust removervagy a rozsdát a fémekről. Magas foszforsav tartalmú, reve és rozsdaeltávolító, amely eltávolítja a rozsdát és megtisztítja a fém felületét a revétől, patinától, az oxidoktól, ujjlenyomatoktól és a festékfoltoktól. Igény szerint hígítható. Használható: vas, acél, réz, alumínium és sárgaréz kezelésére. A rozsdás felületre permezetve, vagy öntve pár perc alatt passziválja a rozsdát, a vékonyabb rétegek letörölhetőek. Vastagabb korrózió esetén nagyobb hatóidőt, vagy több rétegű kezelést használjunk.

További termékeinkről és árainkról tájékozódjon On-line katalógusunkban!


További érdekes termékek, speciális kenőanyagok:

Gear&Wire Rope Lube: speciális kenőanyag extra nagy teljesítményekhez. Drótkötelek, nyitott fogaskerék hajtások ideális kenőanyaga. Kemény, idő- és időjárásálló védelmet nyújt a por, korrózió, kopás, szennyeződés, a víz kimosó hatása, valamint a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok káros hatásai ellen. Mozgásban levő hajtásra is felvihető.

Copper Paste - Rézpaszta.  Extrém hőálló, prémium minőségű, EP kenőanyag, és berágódásgátló készítmény. Stabil alapolaj bázisú, puha állagú, rendkívül finomra őrölt réz szemcséket, és szinergikus hatású oxidáció-, korrózió-, és kopásgátló adalékokat tartalmazó berágódás-gátló és szerelőpaszta. Tökéletesen tömít, még korrozív környezetben is; víznek, nedvességnek ellenáll. A kenést 300 °C-ig, a berágódás elleni védelmet 1100 °C-ig garantálja. Hosszú szervizidő után is könnyű szétszerelést biztosít.

Graphite Assembly Paste - Grafitos Szerelőzsír + MoS2. Szilárd grafit részecskéket és molibdén-diszulfidot tartalmazó, hőálló szerelőpaszta és berágódás-gátló készítmény. Minőségi ásványi alapolajokból készült szerelőpaszta. Nagyon jól tapad a fémekhez, nagy nyomás- és hőállóság jellemzi (650°C). Használatával megnövelhető az alkatrészek élettartama. Véd a korrózió, a víz kimosó hatásával szemben. Különösen nagy nyomásnak kitett helyek kenésére alkalmas, ott, ahol lassú, csúszó mozgás lép fel. Megakadályozza az alkatrészek berágódását.Segédanyag az élelmiszeripari előírások és besorolások megismeréséhez, kattintson ide a pdf letöltéséhez!


Letölthető összefoglaló katalógusaink: 

Általános ipari karbantartási anyagok - teljes ipari termékválaszték, tematikus felsorolásban, részletes leírásokkal

Élelmiszeripari termékek - Élelmiszeripari NSF minősítéssel rendelkező kenő, tisztító és jelölőanyagok

 

A termékek biztonságtechnikai és termék adatlapjai letölthetőek itt!

Ha nem találja az Ön problémájára a megoldást, keressen minket, a tanácsadásunk ingyenes!